15.9 C
Σάμος
20/04/2024
Περιφερειακά

Αύξηση προϋπολογισμού για την επιδότηση από την Π.Β.Α μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

 

Μετά από ενέργειες του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη η Περιφερειακή Αρχή και η  Διαχειριστική  Αρχή  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού της πρόσκλησης με τίτλο «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

 

Η νέα συνολική Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης, αυξάνεται κατά 15 εκ και ανέρχεται σε  40.000.000 ΕΥΡΩ με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης.

Επίσης με την παρούσα τροποποίηση  παρατείνεται η ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης μέχρι την Παρασκευή 11.12.2020 και ώρα 15.00

Η εν λόγω πρόσκληση αφορά την στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου και καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των δηλωθέντων εξόδων της επιχείρησης του έτους 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000,00 € και μέγιστο τα 50.000,00€.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας δράσης, είναι οι Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, που νομίμως λειτουργούν με τις παρακάτω μορφές : Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία, Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση, Ν.Ε.Π.Α., Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4430/2016 ως ισχύει, Συνεταιρισμός, Δικηγορική Εταιρία του άρθρου 49 επ. του Ν. 4194/2013. Αστική Εταιρία Δικαστικών Επιμελητών, Συμβολαιογραφικές Εταιρίες του Π.Δ 284/1993, Κοινωνία Αστικού Δικαίου, Ναυτική Εταιρία (Ν.Ε.) του Ν. 959/1979, Συμπλοιοκτησία.

Related posts

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin