16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Α.Σίμος-Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να δυσφημείτε τόσο πολύ το νησί μας

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ κατέθεσε ο κ. Σίμος ερώτηση για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η πρωτεύουσα της Σάμου, στο ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου.

Η Δημοτική Αρχή με τη δικαιολογία της χρηματοδότησης, δημοπράτησης και εκτέλεσης τριών εξαγγελθέντων έργων έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους, τα τελευταία χρόνια, τον ηγεμονικό κήπο, το Ξενία και την πλατεία Πυθαγόρα. Ο απαξιωμένος και εγκαταλελειμμένος ηγεμονικός κήπος έχει καταντήσει εικόνα ντροπής και αποστροφής σε κατοίκους και επισκέπτες. Το ερειπωμένο Ξενία, με τον σχισμένο μουσαμά στην πρόσοψή του και η εγκαταλελειμμένη και θεοσκότεινη πλατεία Πυθαγόρα, με τα ξηλωμένα πεζοδρόμια και τα κουφάρια των φοινίκων, δυσφημούν εδώ και χρόνια το νησί μας και προσβάλουν τον πολιτισμό μας.

Αλήθεια, μέχρι να εκτελεστούν τα συγκεκριμένα έργα που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή, πόσο δύσκολο και δαπανηρό θα ήταν να διαθέσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο της για να καλυτερεύσει την εικόνα των παραπάνω χώρων.

Αλήθεια, γιατί θα πρέπει οι φορολογούμενοι δημότες να ανέχονται την αποπνικτική δυσοσμία της παραλιακής, εξαιτίας ενός ημιτελούς σε λειτουργία βιολογικού, τους γεμάτους με επικίνδυνες λακκούβες και κατεστραμμένα πεζοδρόμια δρόμους, την πλημμελή καθαριότητα και τόσα και τόσα άλλα που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα της ζωής τους.

Και εν κατακλείδι γιατί θα πρέπει την απραξία, την αδιαφορία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να την πληρώνουμε όλοι εμείς, κάτοικοι και επαγγελματίες.

Άραγε γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι όταν υποβαθμίζεται η πρωτεύουσα ενός νησιού δυσφημίζεται και ολόκληρο το νησί.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin