20.9 C
Σάμος
18/04/2024
Πολιτικά

Βίτσας : «Ήρθαμε να βάλουμε σε μία σειρά ένα ζήτημα που μέχρι τότε ήταν άλυτο»

Στην επίσκεψή του στη Σάμο αναφέρθηκε στον “Ράδιο Αρμονία” και στον Μάνο Στεφανάκη, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ.  Δημήτρης Βίτσας.


« Όταν φτάσαμε στη Σάμο, δεν ήρθαμε για να παρακολουθήσουμε και να δούμε. Είχαν γίνει προηγουμένως συσκέψεις για να δούμε που είναι το πρόβλημα», είπε ο κ. Βίτσας και χαρακτήρισε το ΚΥΤ Σάμου ως το χειρότερο της Ελλάδας που οφείλεται στον υπερπληθυσμό το οποίο πιέζει τις υπηρεσίες που δεν μπορούν να αποδώσουν. “Ήρθαμε να βάλουμε σε μία σειρά ένα ζήτημα που μέχρι τότε ήταν άλυτο. Κάναμε ένα βήμα», είπε.

 Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στο νέο ΚΥΤ, το οποίο επισκέφτηκε κατά την παραμονή του στο νησί μας, λέγοντας πως ευελπιστεί πως μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Το νέο ΚΥΤ θα είναι δυναμικότητας 1.200 ατόμων συνολικά και σημείωσε πως πρώτα θα κλείσει το υπάρχον ΚΥΤ και μετά θα ανοίξει το νέο. « Το υπάρχον κέντρο θα διαλυθεί. Με τα ίδια τους τα μάτια, οι κάτοικοι θα το δουν. Τα σπιτάκια θα επιστρέψουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το ΚΥΤ στο Βαθύ θα αποδοθεί στον δήμο για όποια χρήση θέλει».

Απαντώντας σε ερώτηση αν το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης θα είναι ανοιχτής ή κλειστής δομής, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε: “Θα υπάρχει το Προαναχωρησιακό κέντρο που είναι κλειστή δομή. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι που κάνουν αίτηση για διεθνή προστασία έχουν δικαιώματα και δεν πρόκειται ούτε εγώ, ούτε η Κυβέρνηση, να τα παραβιάσουμε στο ελάχιστο”.

Επίσης, ο κ. Βίτσας αναφερόμενος στο νέο Κέντρο, στη θέση Ζερβού είπε πως υπάρχει σχεδιασμός για το πως θα διαβούν οι πρόσφυγες και μετανάστες με αξιοπρεπή τρόπο. “Υπάρχει σχεδιασμός πως θα πάνε στην πλησιέστερη πόλη ή χωριό για κάποιες από τις ανάγκες τους. Υπάρχει πλήρης σχεδιασμός που θα αποτυπωθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες”, δήλωσε.

Listen to “Δ. Βίτσας για επίσκεψή του στη Σάμο” on Spreaker.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin