18.8 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Βορίδης απο τη Σάμο : « Κλειστά τύπου hotspots »

Οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το Πρόγραμμα Κλεισθένης, ήταν το θέμα της εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Αττικής και τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη που διοργάνωσε η ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου, σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΣAMOΣ».

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανώλη Παπαγεωργίου μετά από σχετική πρόταση του πρόεδρου της ΝΟΔΕ  Σάμου Βασίλη Πανουράκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του κ. Βορίδη  όπου ανέφερε οτι βασικότερο όλων, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θα χτιστεί μια κουλτούρα συνεργασιών. Για παράδειγμα επιτρέπεται η προσχώρησης συμβούλου σε άλλο συνδυασμό, κι αυτό γιατί «πρέπει να διευκολυνθεί η συνδιαλλαγή». «Μπορεί να γίνει αντιδήμαρχος και από άλλο συνδυασμό αλλά με την έγκριση του συνδυασμού. Ανταλλαγή σε πρόσωπο και σε συνδυασμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο που ως στόχο έχει να πλήξει τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς και προανήγγειλε ότι ο Κλεισθένης θα καταρρεύσει. 

Για την προσφυγική κρίση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων δήλωσε:Πρέπει να απαντήσουν οι χώρες ως προς το αν καθεμιά θα κουβαλήσει το δικό της μερίδιο από τους πρόσφυγες και το τονίζω «πρόσφυγες», διότι δεν συζητώ για παράνομους μετανάστες τώρα -, στους οποίους θα δώσουμε καθεστώς ασύλου. Όλη η δομή που συμφώνησε η κυβέρνηση να φτιάξει, δηλαδή τα hotspots, και ανεξαρτήτως των επιφυλάξεων που μπορεί να έχει κανείς… προϋπόθεση έχει να δεχθεί η Ευρώπη και κάθε χώρα, κατά το μερίδιο που της αναλογεί. Έχει προχωρήσει αυτό; Η απάντηση είναι όχι”.

Ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά το ερώτημα εάν υπάρχει εθνική πολιτική είπε:”Το ένα είναι πολιτικές αποθάρρυνσης των μεταναστευτικών ροών και μία τέτοια πολιτική είναι τα κλειστά κέντρα τύπου.  Το δεύτερο είναι να διευρύνει την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και να την εντείνει και χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες.  Τέλος,για εκείνους που δήλωσαν ψευδή στοιχεία στις αρχές ,θα πρέπει απελάσονται με δικαστική απόφαση, στις χώρες τους “. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο αντιπεριφεριάρχης Σάμου,κ. Νίκος Κατρακάζος, ο δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφεριάρχης, κ. Γιώργος Κυριαζής, αντιδήμαρχοι, οι πολιτευτές του κόμματος Νίκος Στεφανής και Μάνος Λογοθέτης ,οι πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. Σάμου κ. Μαρία Παπαδάμ και κ. Γιάννης Μάρκου,ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης ,ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ» του Δήμου Σάμου, κ. Κυριάκος Πατσίδης και κ. Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή – Λαθουρά, η κ. Σουλτάνα (Άννη) Ανδρεάδου πρόεδρος ΔΟΠΠΟΝΑΣ, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Αντώνης Σίμος ,κομματικά στελέχη και οπαδοί.

Επίσης μετά απο επίσημη πρόσκληση της ΝΟΔΕ Σάμου την ομιλία του κ. Βορίδη παρακολούθησε αντιπροσωπεία απο το Κίνημα Αλλαγής Σάμου.

 

Related posts

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin