16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

«Βουνό» τα σκουπίδια παραπλεύρως της Περιφερειακής οδού

Στην περιοχή του ΚΥΤ Σάμου και συγκεκριμένα παραπλεύρως της Περιφερειακής οδού, και της δομής ,«βουνό» είναι τα απορρίμματα που έχουν συσσωρευθεί σε πολλά σημεία και απειλούν τη δημόσια υγεία.

Η απομάκρυνση του μεγάλου όγκου απορριμμάτων αποτελεί  επιτακτική ανάγκη για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και της άσχημης αισθητικής που δημιουργεί όλη αυτή η εικόνα.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με παρεμβάσεις του κατά το παρελθόν, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή και διαχείριση των παραγόμενων απορριμμάτων του ΚΥΤ Σάμου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, με επιστολή που απεστάλη στον υπουργό Εσωτερικών,  Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,  Θεόδωρο Λιβάνιο, τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γεώργιο Κουμουτσάκο, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό,  Άκη Σκέρτσο και τον βουλευτή  του νομού Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη , περιέγραφε την ανάγκη κατεπείγουσας ενίσχυσης των δομών του Δήμου σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με τον δήμο, ο όγκος των παραγόμενων απορριμμάτων, σε καθημερινή βάση, είναι ιδιαίτερα υψηλός, ανερχόμενος στα 39 μ3, (Στοιχεία Ιουνίου 2019), λαμβανομένης δε υπόψη της συνήθους σύνθεσης αυτών, (ιματισμός, υποδήματα κ.λ.π.), το μέσο βάρος ανά κυβικό μέτρο ανέρχεται στα 470 κιλά.

Δηλαδή, ημερησίως, τα παραγόμενα από την λειτουργία του Κ.Υ.Τ.,τα απορρίμματα ανέρχονται σε 18,33 τόνους, σε 549,90 τόνους μηνιαίως και 6.598,80 τόνους ετησίως.

 

 

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin