24.9 C
Σάμος
24/04/2024
Δήμος

Βράβευση Δήμου Σάμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 ολοκληρώθηκε με μια σημαντική πρωτιά για τη χώρα μας, που αφορά  στην συμμετοχή ελληνικών Δήμων στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού! Το 2017 συμμετείχαν συνολικά 2.526 πόλεις (110 περισσότερες από πέρυσι) και από την Ελλάδα οι συμμετοχές έφτασαν τις 87.

Ο Δήμος Σάμου είναι μεταξύ των δήμων που θα βραβευθούν, την κατηγορία Small Municipalities,  αύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου 2018  στις 17:30 στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, σε μία εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης και το Ζάππειο Μέγαρο (Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων). Μια τιμητική εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί ένα ευρωπαϊκό θεσμό που, τα τελευταία ειδικά  χρόνια, έχει κινητοποιήσει χιλιάδες ευρωπαϊκούς Δήμους σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας. Αντίστοιχα μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει δεκάδες ελληνικοί Δήμοι που συμμετέχουν στον θεσμό.

Αξιοσημείωτη, ωστόσο, διάκριση αποτελεί η συμπερίληψη  ελληνικών δήμων μεταξύ αυτών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους και το 2017, όπως αυτές αξιολογήθηκαν και επελέγησαν στην κατηγορία των Δήμων – πόλεων με πληθυσμό έως 50.000 κατοίκους. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μεταξύ των διακριθέντων και φέτος βρίσκεται ο Δήμος Σάμου. Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Σάμου πέρυσι ήταν ο μόνος ευρωπαϊκός νησιωτικός δήμος που προκρίθηκε στην τελική δεκάδα!

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin