21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Βράβευση του Δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα από τον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Doryssa, στο Πυθαγόρειο της Σάμου, πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Σάμος.

Κεντρικός Ομιλητής της βραδιάς, ήταν ο Διακεκριμένος Έλληνας Δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας, ο οποίος Βραβεύθηκε από τον Ρ.Ο. για το Έργο, την Προσφορά και την εν γένει Προσωπικότητά του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δημοσιογραφίας, του Επιχειρηματικού Χώρου, Συγγενείς των Μελών και Εκλεκτοί Φίλοι του Ομίλου.

Ακολουθεί σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Δημοσιογράφου:

«Από την ημέρα που έμαθα να γράφω, ήξερα ότι θα γίνω δημοσιογράφος». Για τον Κώστα Χαρδαβέλλα, αυτή η φράση είναι το «βιογραφικό» του.
Tο «ταξίδι» του στο μαγικό κόσμο της Δημοσιογραφίας ξεκίνησε σε ηλικία 18 ετών. Πάντα ρεπόρτερ. Και πάντα στους «δρόμους της φωτιάς». Σε πολέμους. Σε παγκόσμια γεγονότα. Σε εθνικές τραγωδίες.

«Εφημεριδάς» από κούνια. Πρώτα στο ΕΘΝΟΣ (προ Μπόμπολα) και μετά ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (στη χρυσή της εποχή), ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (από τους ιδρυτές της το 1975), ΤΑ ΝΕΑ (το δεύτερο σπίτι του για 23 χρόνια), REAL NEWS.

Σαράντα χρόνια στην τηλεόραση. Κάπου 1700 εκπομπές, περισσότερες από 5000 ώρες στον «τηλεοπτικό αέρα». Από το 1977 στην ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρόσκληση στο στούντιο», μετά στους θρυλικούς «Ρεπόρτερς» με Γ.Δημαρά και Γ. Λιάνη κι ύστερα τηλεοπτικός πρωταθλητισμός σε MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, ANT-1, ΝΕΤ, ALTER, EPSILON. BLUE SKY.
Αξέχαστες ραδιοφωνικές ώρες στον ΣΚΑΪ 100.3, τον Real 97.8 και τον Alpha 989.

Δημιουργός της διαδικτυακής εφημερίδας Newsbomb.gr από την οποία αποχώρησε όταν αυτή κατέκτησε την πρώτη θέση της επισκεψιμότητας. Συγγραφέας τεσσάρων συνολικά βιβλίων. Τα δύο πρώτα, «Το έπος του Πολυτεχνείου»- Εκδόσεις Χρυσ. Παπαχρυσάνθου και «Όσα δεν είπα και δεν έγραψα»-Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, φέρουν μόνο τη δική του υπογραφή. Τα δύο επόμενα, τα συνυπογράφει με τον γιο του Κωνσταντίνο. Είναι το βιωματικό «Κώστας Χαρδαβέλλας-Το ζεϊμπέκικο του νικητή»- Εκδόσεις Πατάκη, στο οποίο περιγράφεται η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο το 2009 και το μυθιστόρημα «12 Γυναίκες», από τις Εκδόσεις Ωκεανός.
Είναι παντρεμένος με την συγγραφέα Μαρία Παναγοπούλου κι έχουν έναν 26χρονο γιο τον Κωνσταντίνο που είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin