12.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Βραβεία Μπότση: Ειδικό βραβείο για την εφημερίδα “Σαμιακό Βήμα”

 

Η 36η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Σαρόγλου.

Η απονομή των βραβείων έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκ’ των βραβευθέντων της φετινής απονομής μία εκ’ των αρχαιότερων εφημερίδων της χώρας, το «Σαμιακόν Βήμα» της Σάμου, που διανύει τον 104ο χρόνο της κυκλοφορίας του, σημειώνοντας μια λαμπρή πορεία στον έντυπο Τύπο.

Το βραβείο παρέλαβε από τον κ. Αντώνη Μουντάκη, πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου ο διευθυντής – δημοσιογράφος του «Σαμιακού Βήματος» κ. Μάνος Στεφανάκης. Ο εκδότης της εφημερίδας, επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Α. Κασμιρλής, δεν παρέστη στην εκδήλωση λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, όπου πραγματοποιεί  σειρά επαγγελματικών συναντήσεων στην Ολλανδία.

Να σημειωθεί πως το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου: «Η τιμητική διάκριση της εφημερίδας σας είναι μία πράξη που προέβαλε θετικά τον τόπο μας και τις αξίες που υπηρετείτε».

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης. Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Με χαρά πληροφορηθήκαμε την βράβευση της εκδοτικής σας δραστηριότητας από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση. Η τιμητική διάκριση της εφημερίδας σας, στην τρέχουσα συγκυρία γεγονότων που αφορούν το νησί μας είναι μία πράξη που προέβαλε θετικά τον τόπο μας και τις αξίες που υπηρετείτε. Συγχαρητήρια σε εσάς και στους συνεργάτες σας».

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπουργοί, βουλευτές, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Νίκος Βούτσης και Απόστολος Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κ.α. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απευθυνόμενος στην πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου που έθεσε το θέμα των μέτρων στήριξης για τον Τύπο, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τον Τύπο, πανελλαδικό και περιφερειακό, «διότι πρόκειται για έναν κλάδο που έχει υποστεί πραγματική καταστροφή σε όρους τζίρου, απασχόλησης και προστιθέμενης αξίας».

«Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία των ΜΜΕ. Έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους πολίτες από τις τοξικές παρενέργειες της διαπλοκής, της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας. Ζούμε σε μια εποχή που το τοπίο των ΜΜΕ μεταβάλλεται ραγδαία. Η αλματώδης ανάπτυξη των νέων μεθόδων Επικοινωνίας και Πληροφόρησης επιφέρει ριζικές αλλαγές στους παραδοσιακούς μηχανισμούς παραγωγής και διακίνησης της δημοσιογραφίας», είπε.

 

 

 

Related posts

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin