20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Περιφερειακά

Β. Πανουράκης: Αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων στο ΚΥΤ Σάμου φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Ανακοίνωση σχετικά με την διαχείριση κρουσμάτων COVID19 στο ΚΥΤ Σάμου, εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουρακής.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Σχετικά με τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΚΥΤ Σάμου και σε συνέχεια των ενημερώσεων που εκδίδει καθημερινά ο ΕΟΔΥ περί κρουσμάτων του Κορονοϊού η Π.Ε. Σάμου διευκρινίζει στην τοπική κοινωνία τα εξής:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έφερε ευθύνη για υγειονομικό προληπτικό έλεγχο μεταναστών, οι οποίοι εξετάστηκαν στα ιατρεία πρώτης αξιολόγησης την περίοδο που αυτά λειτουργούσαν και πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τις επόμενες μέρες στην περιμετρική ζώνη του Κ.Υ.Τ.

Κατά τις τελευταίες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Παντελή Βρουλή, ορίστηκαν οι Δήμοι ως φορείς πρότασης για την υπόδειξη χώρου καραντίνας σε περιπτώσεις έξαρσης κρουσμάτων κορωνοΪου που θα προέκυπταν και θα λειτουργούσαν ως χώροι υγειονομικής προστασίας στα πλαίσια των μέτρων διάδοσης της νόσου καθώς και για την φιλοξενία υποδοχής τυχόν νέων ροών νεοεισερχομέων μεταναστών και προσφύγων.

Οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα εντός του ΚΥΤ Σάμου αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο ενημερώνει την τοπική αυτοδιοίκηση και του λοιπούς φορείς για ενέργειες του.

Όσον αφορά κρούσματα Κορονοϊού εντός του ΚΥΤ η ΠΒΑ δεν φέρει ευθύνη στο τομέα διαγνωστικών test ή συμμετοχή της σε σχεδιασμό αντιμετώπισης κρουσμάτων καθώς δεν της έχει δοθεί τέτοια αρμοδιότητα ή ευθύνη.

Υπεύθυνος διαγνώσεων και διαχείρισης της πανδημίας είναι ο ΕΟΔΥ και οι συνεργαζόμενοι με αυτόν υγειονομικοί φορείς.

Η Π.Ε. Σάμου ενημερώνει πως για τις ενέργειες που σχετίζονται με τα παραπάνω ζητήματα, υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα τα οποία σέβεται και τηρεί απόλυτα χωρίς να προσπαθεί να παρακάμψει την ιεραρχία δημιουργώντας εντυπώσεις στους συμπολίτες μας.

 

Related posts

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin