18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Γενική Συνέλευση και εκλογές στο Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου

Γενική Συνέλευση και εκλογές για το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου. Θα διεξαχθούν την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με θέματα: 1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός – πρόγραμμα δράσης. 2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
3. Εκλογές για Διοίκηση και αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία.


Αιτήσεις υποψηφιότητας θα κατατίθενται στο Δ.Σ. μέχρι την Παρασκευή 1/10/2021 στις 6.00 το απόγευμα πριν ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση. Η ψηφοφορία πραγματοποιείται με Αστυνομική Ταυτότητα.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρονται τα εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη περίοδο της κρίσης μας τσάκισαν τα δικαιώματα, τώρα στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης ξαναβάζουν χέρι στα δικαιώματά μας. Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν, χειροτερεύουν τη θέση των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

Καταργούν δικαιώματα στην εργασία, τα ωράρια, την κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ο πρόσφατος νόμος που ψηφίσθηκε για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, ο λεγόμενος προσωπικός κουμπαράς των νέων θα πηγαίνει στις ανάγκες του χρηματιστηριακού τζόγου, οι επικουρικές παλιών και νέων συνταξιούχων, θα περικοπούν ή θα καταργηθούν.

Τώρα έχουμε και τις ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, που θα ροκανίσουν κι άλλο τις συντάξεις μας. Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρέμβει γιατί έχουμε ελεύθερη (ασύδοτη) αγορά. Μόνο μισθούς και συντάξεις πετσοκόβει με κάθε ευκαιρία. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μας έλεγαν ότι θα φέρει φτηνό ρεύμα. Αντίθετα έφερε σκοτάδι.

Ζητάμε πίσω τα κλεμμένα. Ζητάμε πίσω όλα όσα χάρισαν στους τραπεζίτες και όσα έπαιξαν στο τζόγο του χρηματιστηρίου. Ζητάμε πίσω την αξιοπρέπειά μας!»

Related posts

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin