16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Γ. Κολλάρος – Αύριο απλά δεν θα έχουμε πόλη..

Γράφει ο Γιώργος Κολλάρος – Δικηγόρος

Με τρομάζει απίστευτα η αδιαφορία όλων αυτών που κρατούν τη τύχη μας, το μέλλον μας και τα όνειρα των παιδιών μας στα χέρια τους. Με τρομάζει το γεγονός ότι ενώ βλέπουμε, αισθανόμαστε και βιώνουμε ότι το μεταναστευτικό θα μας «κατασπαράξει»,  αυτοί που το διαχειρίζονται, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και αυτοί που από «πίσω τους» τρίβουν τα χέρια τους γιατί το  χρήμα ρέει άφθονο , όλους αυτούς δυστυχώς   δεν έχουμε τα όπλα να τους πολεμήσουμε.

Αφήνω εκτός κάδρου την Ε.Ε , τη Τουρκία, τη Γερμανία , την Ύπατη Αρμοστεία και τις ΜΚΟ, το ρόλο που διαδραματίζουν και τα προβλήματα που δημιουργούν στη χώρα μας με τη πολιτική τους, τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους που αν μη τι άλλο είναι οι κύριοι ρυθμιστές της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα ειδικά στο νησί της Σάμου. Γνωρίζουμε τη καρδιά του προβλήματος , ξέρουμε ποιοι ευθύνονται , ποιοι δημιουργούν «πρόσφυγες» και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν. Όμως πέραν των επισημάνσεων , του καταγγελτικού λόγου και των διαμαρτυριών μήπως έφτασε η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το μεταναστευτικό; Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Θουκυδίδης όταν είπε «στον εχθρό δεν διαμαρτύρεσαι. Τον εχθρό τον πολεμάς!!!!!!!

Πιστεύω ότι η «γνώση του προβλήματος» είναι και ο τοίχος προστασίας του νησιού μας αρκεί όλοι ανεξαιρέτως  να καταλάβουμε πως η προστασία του νησιού μας είναι και δική μας  ευθύνη.

Ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομα τους. Εχθροί είναι όλοι αυτοί που ερήμην μας με τις ενέργειες, τις αποφάσεις και τις παραλείψεις τους αφήνουν χιλιάδες ανθρώπους-πρόσφυγες  να ζούν κάτω από άθλιες συνθήκες και είναι ηθικοί αυτουργοί στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που συντελείται καθημερινά στο νησί μας. Εχθροί μας είναι οι Υπουργοί που αβίαστα και απροκάλυπτα παίρνουν αποφάσεις σε βάρος μας. Εχθροί μας είναι όμως και αυτοί που ενώ ασκούν εκ του νόμου εξουσία και έχουν αρμοδιότητες που αφορούν τη περιφρούρηση και εξασφάλιση της υγείας των πολιτών , την εξασφάλιση της ασφάλειας και της έννομης τάξης, τη προστασία του περιβάλλοντος και της απρόσκοπτης διαβίωσης μας έχουν στη κυριολεξία εξαφανιστεί, δεν υπάρχουν, αδιαφορούν και δηλώνουν αναρμόδιοι!!!  Ζητείται : ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ-ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ- ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ.

Εχθροί μας είναι ακόμα όλοι αυτοί που στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους και των μικροσυμφερόντων τους αντιδρούν σφόδρα στο κλείσιμο του KYT Σάμου και στη δημιουργία νέας δομής στη θέση «Ζερβού».

Με τις ευχές μας, την ανοχή μας, τη παραχώρηση γεωτεμαχίων  αλλά κυρίως την ανοχή και την άδεια των Αρχών μια νέα πόλη δημιουργήθηκε πέριξ του ΚΥΤ. Δημιουργήθηκε από τη συλλογή κινητών πραγμάτων , από κλοπιμαία και από αγορά υλικών. Καθημερινά μετανάστες ρημάζουν απομεμακρυσμένες κατοικίες ( σήμερα κλαίγοντας γυναίκα που επέστρεψε από την Αθήνα μας διηγήθηκε ότι μπήκε στο σπίτι της και δεν βρήκε απολύτως τίποτα, ήταν άδειο μάλιστα σε ένα τοίχο έγραψαν και μήνυμα στην Αραβική γλώσσα). Δεν είμαι μοιρολάτρης, ούτε άτομο απαισιόδοξο ούτε κινδυνολογώ όμως οι μέρες που θα έρθουν θα είναι χειρότερες και το πρόβλημα μη διαχειρίσιμο. Σήμερα απλά βλέπουμε μία πόλη με πληθυσμιακή μετάλλαξη, αύριο απλά δεν θα έχουμε πόλη.

Τα βήματα για να αντιμετωπιστεί η δυστυχία των προσφύγων –μεταναστών αλλά και η επερχόμενη δυστυχία των κατοίκων είναι ξεκάθαρα αλλά αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση από τη μια μεριά  και από την άλλη η συντεταγμένη , ορθολογιστική και ιεραρχική αντιμετώπιση του προβλήματος από ανθρώπους με γνώση στην αντιμετώπιση κρίσεων. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω σε αυτό γιατί η απαράδεκτη προσέγγιση από τη Πολιτεία  του διαχειρίσιμου αριθμού των ανθρώπων που φτάνουν στη Σάμο θα μείνει τελικά στην ιστορία του νησιού ως ένα μελανό σημείο στη συλλογική συνείδηση μας.

 

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin