20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Περιφερειακά

Δήλωση από το «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» για τον Τουρισμό

 

Με προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής για τον τουρισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για τη συνεργασία με ιδιώτες manager που αναλαμβάνουν αρμοδιότητες υπηρεσιών της Περιφέρειας, έπειτα από δική του πρωτοβουλία εκτός διαδικασιών και για την οποία ενημερωθήκαμε δια του τύπου και όχι θεσμικά και η επιπλέον υποβάθμιση της Διεύθυνσης Τουρισμού, με την απόσπαση υπαλλήλων είναι κάτι παραπάνω από άστοχες κινήσεις.

Σε μια περίοδο και σε μια χρονιά δύσκολη σχετικά με τις αφίξεις επισκεπτών στο Βόρειο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα των γενικότερων συνθηκών της τουριστικής αγοράς (βλ. Thomas Cook) αλλά και λόγω των εξελίξεων του μεταναστευτικού ζητήματος, που αναμφισβήτητα πλήττει την εικόνα των νησιών μας και το προφίλ τους ως τουριστικό προορισμό, θα περίμενε κανείς πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον τομέα, αντί να τον υποβαθμίζουν και τον αποδυναμώνουν.

Ως «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» θεωρούμε πως ο Τουρισμός είναι ένας από τους τομείς, που μπορεί να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός πυλώνας για τα νησιά μας. Για να συμβεί, όμως, αυτό απαιτείται όραμα και οργανωμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο, που φυσικά να περιλαμβάνει ιδιώτες ειδικούς στον τομέα, με τους οποίους θα συνεργαστούμε ακολουθώντας όλες τις τυπικές διαδικασίες, αλλά θα προβλέπει και την ενίσχυση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας με προσωπικό σε κάθε περιφερειακή ενότητα (και στη Σάμο, όπου δεν υπάρχει) και όχι την αποδυνάμωση τους όπως συνέβη στην περίπτωση της Χίου. Θα προβλέπει επίσης και το συνεχή διάλογο, τη συμμετοχή και την ενίσχυση των επαγγελματιών του Τουρισμού των νησιών μας. Ένα σχέδιο που θα έχει ως στόχο τη συνδιαμόρφωση ενός τουριστικού προϊόντος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που επί της ουσίας θα κληθούν να το υποστηρίξουν και να το αναπτύξουν.

Related posts

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin