21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Δήμαρχος Αν.Σάμου: Ας βαδίσουμε όλοι μαζί στο δρόμο για τον αγώνα της Ελευθερίας

 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝ.ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

25η Μαρτίου και ο απανταχού Ελληνισμός τιμά τους προγόνους του, τιμά την ορθόδοξη πίστη του. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι ορθόδοξες εκκλησίες θα χτυπήσουν χαρμόσυνα τις καμπάνες και η γαλανόλευκη θα έχει την τιμητική της.

Η φετινή εθνική εορτή, χαραγμένη στο μυαλό μας για διαφορετικούς λόγους, εορτάζεται υπό διαφορετικές συνθήκες αλλά πάντα με σεβασμό και λαμπρότητα για την Ανάσταση του Γένους μας. Τότε, οι Έλληνες αγνόησαν την υπεροχή των κατακτητών, αγωνίστηκαν, επαναστάτησαν και απέκτησαν την ελευθερία τους.

Το 1821 αγωνιστήκαμε για ένα ελεύθερο κράτος. Σήμερα αγωνιζόμαστε απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, ύπουλο και καταστροφικό, για να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Ζούμε – κινούμαστε – αναπνέουμε εν μέσω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. Ο ιός εξαπλώνεται, ο κίνδυνος αυξάνει ,τα συστήματα υγείας, οι οικονομίες και η καθημερινή μας ζωή δοκιμάζονται σκληρά.

Οι παράμετροι της σταθερότητας και της Ασφάλειας κλονίζονται καθημερινά. Από τα περιοριστικά μέτρα δεν εξαιρείται κανένας μας.

Η μεγάλη μάχη σήμερα δίνεται μέσα στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ από τους ιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας και όσους θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο για να προστατέψουν εμάς τους υπόλοιπους.

Οι εχθροί μας σήμερα είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση και ο φόβος. Και τη μάχη μας θα τη δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Μια τιτάνια μάχη, με γνώμονα την ατομική και συλλογική ευθύνη.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν και ας πράξουμε σύμφωνα με το νόημα της 25ης Μαρτίου για να βγούμε ΝΙΚΗΤΕΣ ,ας βαδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο δρόμο για τον Αγώνα της Ελευθερίας. Μόνο έτσι θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο κληρονόμοι ενός ένδοξου παρελθόντος αλλά ΑΞΙΟΙ συνεχιστές του Έθνους μας.

Με πατριωτική αντοχή που κληρονομήσαμε και με σύνεση ακολουθούμε τις Οδηγίες της Πολιτείας. Αγωνιζόμαστε για την Αναγέννησή μας και τη διαφύλαξη των Αξιών μας. Μέσα από την εθνική ομοψυχία και τη Συλλογικότητα, η Πατρίδα μας θα σωθεί και θα σταθούμε και πάλι όρθιοι. Αυτός είναι καιρός σύνεσης όχι πανικού. Επιστήμης, όχι στιγματισμού. Πραγματικών στοιχείων, όχι φόβων.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!

«Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε , αλλά ιδού ζώμεν» Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin