13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Δήμητρα Λάμπρου – Μία αφανής ηρωίδα στη Σάμο

Αν ψάξεις καλά θα βρεις ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που αθόρυβα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά απελπιστικά μόνοι.

Εμείς τους ονομάζουμε αφανείς ήρωες της καθημερινότητας. Είναι οι ήρωες του Δημοσίου. Που υπηρετούν τον πολίτη από το πόστο τους, συμπάσχουν και συμμερίζονται την αγωνία του. 

Μετά την πραγματικά εντυπωσιακή υποδοχή του πρώτου βίντεο της σειράς “Ήρωες του Δημοσίου” και τον ήρωα πυροσβέστη στο Μάτι, Μάνο Τσαλιαγκό, το mydimosio.gr παρουσιάζει την Δήμητρα. Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, μητέρα 4 παιδιών, άριστη στη δουλειά της, που υπηρετεί με το παραπάνω τη δημόσια Υγεία και τους πρόσφυγες, τόσες μικρές και αθώες ψυχές που φτάνουν κατά κύματα στο ακριτικό νησί των 35.000 κατοίκων και έχουν ανάγκη από περίθαλψη.

Είναι μόνη της. Ολομόναχη. Από τον Δεκέμβριο του 2018. Το δαιδαλώδες σύστημα, η κρίση, η έλλειψη κονδυλίων, συνετέλεσαν σε αυτό.

Μιλάμε για την κα. Δήμητρα Λάμπρου, τη μοναδική παιδίατρο του δημόσιου νοσοκομείου της Σάμου. Καλύπτει τις ανάγκες της παιδιατρικής αλλά και της μαιευτικής κλινικής.

Κάνει θυσίες, υπερβαίνει εαυτόν, περιθάλπει τον τοπικό πληθυσμό, νεαρά παιδιά της Σάμου, προσφυγόπουλα, σώζει ζωές, διαχειρίζεται μαζικά περιστατικά. Μέσα σε 349 μέρες παραμονής στο νησί έχει πάρει άδεια μόνο τεσσάρων ημερών. Και η ίδια κοιτώντας ταπεινά την κάμερα του mydimosio.gr λέει: Τι δουλειά μου κάνω. Τόσο ταπεινή.

Αν είστε παιδίατρος ή γνωρίζετε κάποιον γιατρό καλέστε στο νοσοκομείο 2273083100.

Ελπίζουμε το βίντεο να φτάσει και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να δώσει μία λύση.

Κοινοποιήστε το βίντεο, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσουμε να λυθεί το θέμα. Μπορούμε. Όλοι μαζί.

«Ήρωες του Δημοσίου»

Οι «Ήρωες του Δημοσίου» σε σκηνοθεσία του Στέφανου Σιταρά, είναι η νέα σειρά βίντεο του MyDimosio που φέρνει στις οθόνες σας εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα οι οποίοι τόλμησαν να κάνουν τη διαφορά. Η κάμερα του MyDimosio καταγράφει τις απόψεις ανθρώπων που υπερέβαλαν εαυτούς, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και ξεχώρισαν για τις πράξεις τους. Με απλά λόγια, οι «Ήρωες του Δημοσίου» είναι οι άνθρωποι που θέλουμε να βρίσκουμε μπροστά μας κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με το ελληνικό κράτος ή κάθε φορά που το κράτος καλείται να μας βοηθήσει. Το MyDimosio τους εντοπίζει και σας τους παρουσιάζει…

Πηγή  mydimosio.gr

Related posts

Πορεία Ειρήνης από ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin