14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Περιφερειακά

«Δεν συμφωνήσαμε ως Περιφέρεια σε υπερδομές, δεν θα παραστώ στα εγκαίνια στη Ζερβού!!»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Samos24, με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, σχετικά με τα εγκαίνια της νέας υπερδομής που σχεδιάστηκε στην Ζερβού πληροφορηθήκαμε ότι ο Περιφερειάρχης δεν θα παραστεί στην εν λόγω εκδήλωση στις 18.09.2021.

«Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ και να τηρήσω στο ακέραιο την βούληση της τοπικής κοινωνίας και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ουδέποτε δεν συμφωνήσαμε σε δομές που επιβάλουν οι ευρωπαίοι χωρητικότητας 300 στρεμμάτων όπως αυτή στην Ζερβού και για αυτό τον λόγο δεν θα παραστώ στα εγκαίνια», τόνισε.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ ακανθώδες ζήτημα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών αν σκεφτεί κανείς και την κρίση που υπάρχει στο Αφγανιστάν. Απεύχομαι να ζήσουμε στο μέλλον στιγμές 2015.

Δυστυχώς η Ευρώπη επιμένει σε λάθος σχεδιασμούς για τα νησιά μας και δεν αφουγκράζεται ούτε την βούληση των κατοίκων αλλά ούτε και την επιθυμία των προσφύγων, οι οποίοι δεν επιθυμούν να εγκλωβιστούν στη Σάμο και τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποφάσεις μας ως Περιφέρεια δεν στηρίζουμε την δημιουργία υπερδομών και για αυτό τον λόγο δεν θα παραστούμε στα εγκαίνια, μην ξεχνάτε πως η δομή του Βαθέος ξεκίνησε για 300 άτομα και έφτασε να γίνει το μεγαθήριο που ήταν» .

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε  ότι η Κυβέρνηση έχει επιδείξει μια σημαντική πρόοδο στο θέμα με την μείωση των ροών, ωστόσο πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Ευρώπη για αλλαγή του σχεδιασμού της σχετικά με τις δομές.

Related posts

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin

Ιστορική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Φούρνους

admin