17.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου

Δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ,το Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου που καθορίζει όρους δόμησης και χρήσης του Λιμένα που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό των λιμενικών και των χερσαίων υποδομών, το πλαίσιο χρήσης των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών και πιθανών μελλοντικών επεκτάσεων τους, τον καθορισμό των ζωνών λειτουργίας ISPS  καθώς και του τελωνειακού και αστυνομικού ελέγχου.

Ο προσδιορισμός των πολεοδομικών χαρακτηριστικών και η οργάνωση χερσαίας ζώνης με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής θα συνεισφέρει με ουσιαστικό τρόπο στη γενική λειτουργία του Λιμένα.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ελισσαίος Μαυρατζώτης δήλωσε :

Όταν κάποιοι μας γελούσαν και μας πολεμούσαν σκληρά ,εμείς με επιμονή και σκληρή δουλειά ,καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια απραξίας το Πυθαγόρειο να αποκτήσει το δικό του master plan και με τον πιο επίσημο τρόπο.

Επειδή ήταν ένα προσωπικό στοίχημα και δεχόμενος παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια ένα ανελέητο πόλεμο εκ των έσω θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου τον πρόεδρο Δημήτρη Καράγιαννη αλλά οπωσδήποτε την συνοδοιπόρο στο όραμα αυτό Φυλλιώ Βλαχοπούλου όπου χωρίς αυτούς δεν θα είχε ποτέ τελειώσει αυτή η ιστορία.

Επιπλέον για να μαθαίνουν και οι ενδιαφερόμενοι ανοίγει ο δρόμος για την δημοπρασία του οικίσκου για τον τελωνειακό – διαβατηριακό χώρο όπου τα χρήματα υπάρχουν εδώ και δυο χρόνια σε λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου .

Το master plan είναι το εργαλείο που από εδώ και πέρα δίνει απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης για τον λιμένα. Υποχρέωση αυτών που θα έρθουν είναι να εξελίξουν αυτό το εργαλείο να δημοπρατήσουν το έργο και να ζήσει ο τόπος μας καλύτερες μέρες !!!!

Related posts

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin