14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Δημοτική Κοινότητα Σαμίων:Η πόλη της Σάμου δεν αντέχει άλλο!

Η Σάμος έχει 32.000 μόνιμους κατοίκους και φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περίπου 3.400 πρόσφυγες/μετανάστες, τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων σ’ ένα χώρο με προδιαγραφές για 800 άτομα.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων με ανακοίνωση του ” εκφράζει  την ανησυχία του για τη ραγδαία αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων που έχει σημειωθεί κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2017 και για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο ήδη υπερπλήρες Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της πόλης της Σάμου.

Οι αριθμοί και τα γεγονότα είναι αμείλικτα και αναδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα είναι έντονο και απολύτως υπαρκτό.

Η Σάμος έχει 32.000 μόνιμους κατοίκους και φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περίπου 3.400 πρόσφυγες/μετανάστες, τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων σ’ ένα χώρο με προδιαγραφές για 800 άτομα. Ο χώρος αυτός βρίσκεται πρακτικώς μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Σάμου που έχει περίπου 6.000 μόνιμους κατοίκους. Η αναλογία είναι συντριπτική: πάνω από ένας στους δύο!

Παρ` ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν αποτελεί αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και το μείζον πρόβλημα δημιουργήθηκε από την ανακόλουθη στάση και την μεγάλη αδυναμία διαχείρισης του θέματος από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και,  παρότι, επίσης, οι εμπλεκόμενοι 12 φορείς δεν περιλαμβάνουν τον Δήμο Σάμου και το Τοπικό Συμβούλιο, η διεκδίκηση της αποσυμφόρησης μας αφορά όλους!

Η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση επιδρά αρνητικά στην κοινωνική συνοχή και την ευημερία όχι μόνο της πόλης της Σάμου αλλά και ολόκληρου του νησιού.
Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να προβούν στη λήψη άμεσων μέτρων για την αποσυμφόρηση του νησιού. Η πόλη της  Σάμου δεν αντέχει άλλο”!

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin