21.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Καταγγελία για την αλληλογραφία του Μαραθοκάμπου

Η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου ( μέλος ΟΓΕ) και η Λαϊκή Επιτροπή  Μαραθοκάμπου καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Μαραθόκαμπο, έπειτα από την αιφνίδια διακοπή της σύμβασης της εργαζόμενης που εκτελούσε χρέη ταχυδρόμου στο χωριό. Με δεδομένο ότι εδώ και χρόνια έχει κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, οι κάτοικοι εξυπηρετούνταν από τη συγκεκριμένη εργαζόμενη. Οι κάτοικοι σήμερα λοιπόν καλούνται οι ίδιοι τρεις φορές την εβδομάδα να πηγαίνουν στο ΚΕΠ Μαραθοκάμπου (λειτουργεί προσωρινά και ως ταχυδρομείο) και να παραλαμβάνουν οι ίδιοι την αλληλογραφία τους, διότι δε γίνεται πια η διανομή της, όπως συνηθίζονταν.

Η κατάσταση βέβαια που επικρατεί είναι απερίγραπτη, όπου σωρός φακέλων και γραμμάτων βρίσκονται αραδιασμένα στα γραφεία του καταστήματος,  με τον κάθε πολίτη να ψάχνει να βρει την αλληλογραφία του. Οι κάτοικοι του χωριού είναι αγανακτισμένοι, διότι  η αλληλογραφία τους δε φτάνει άμεσα και με ασφάλεια στα χέρια τους. Ήδη έχουν γίνει αρκετά λάθη με συνωνυμίες και με ανοιχτούς φακέλους.

Και τι γίνεται με τους ηλικιωμένους και με ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο ΚΕΠ; Δεν έχουν δικαίωμα στην αλληλογραφία; Πώς θα πληρωθούν άραγε οι συντάξεις; Τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιο σημαντικό έγγραφο χαθεί και δεν φτάσει ποτέ στον παραλήπτη ή έστω φτάσει καθυστερημένα; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα και συνεχώς θα επιδεινώνεται, αν δε βρεθεί λύση εδώ και τώρα.

Για την κατάσταση αυτή σοβαρές είναι οι ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, οδηγεί στην απαξίωση, την υπολειτουργία και τελικά στο κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ με σκοπό την παράδοση του κρίσιμου τομέα των ταχυδρομείων και των υπηρεσιών που παρέχουν στο λαό σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Θεωρώντας αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των κατοίκων του Μαραθοκάμπου στη γρήγορη πρόσβαση στην αλληλογραφία τους και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Related posts

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα Θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin