16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Δυναμική κινητοποίηση κατοίκων του Μαραθοκάμπου

Με κύριο αίτημα την ανάκληση της μετάθεσης της ιατρού του Περιφερειακού ιατρείου Μαραθοκάμου κ. Καλλιόπης Αμυγδάλου, έφτασαν μετά τις 10 το πρωί οι κάτοικοι του Μαραθοκαμπου στο Κ. Υ Καρλοβάσου, όπου και απαίτησαν να συναντηθούν με την τριμελή διοικούσα επιτροπή του ιδρύματος. Μαζί τους συναντήθηκαν οι δυο εκ των τριών ,καθώς απουσίαζε ο διευθυντής του ΚΥ .κ . Γιώργος Υφαντής.

Οι κάτοικοι συντεταγμένα και με την παρουσία της κ. Αμυγδάλου ζήτησαν ή την παραίτηση της τριμελούς επιτροπής, ή την επικοινωνία μπροστά τους με την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και νήσων, στην οποία θα δήλωναν την αντίθεση τους για την μετακίνηση της ιατρού. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και η παρουσίαση εγγράφων εκ μέρους των κυρίων Κουτσοδόντη και Κοζώνη, βάσει των οποίων διαμαρτυρήθηκαν εγγράφως προς την διοικήτρια, δεν φαίνεται να έπεισε τους παριστάμενους, κάτι που υποχρέωσε τα μέλη της επιτροπής να αποχωρήσουν.

Στην συνέχεια οι κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε διαδήλωση μέσα στο Καρλόβασι, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, όπου θα εκφράσουν την αντίθεση τους και στο νοσοκομείο Σάμου και θα παραδώσουν τα αιτήματα τους στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Αργότερα, η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου με ανακοίνωση της σημειώνει τα εξής:

Με μαζική κινητοποίηση του λαού του Μαραθοκάμπου έγινε σήμερα κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής. Με δεκάδες αυτοκίνητα οι Μαραθοκαμπίτες ξεκίνησαν με αυτοκινητοπορεία από το χωριό προς το Καρλόβασι και το Κέντρο Υγείας στο οποίο υπάγεται το Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου. Συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Υγείας όπου μετέφεραν το ομόφωνο ψήφισμα της πάνδημης συγκέντρωσης της Λαικής Επιτροπής με το οποίο απαιτούν:

  • Να σταματήσει η δίωξη της μόνιμης γιατρού και να παραμείνει στο Π.Ι. όπως πριν ώστε αυτό να λειτουργεί ως κέντρο εφημεριών
  • πλήρη στελέχωση του Π.Ι. με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
  • Άμεση στελέχωση όλων των Αγροτικών Ιατρείων, του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
  • Υγεία και Πρόνοια αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλο το λαό.

Συναντήθηκαν με τα δύο από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρλοβάσου, Γιώργο Κουτσοδόντη και Τάσο Κοζώνη, στους οποίους επέδωσαν το ψήφισμα και απαίτησαν ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συγκεντρωμένους. Στη συζήτηση προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο οτι δεν είχαν καμιά ανάμειξη στην απομάκρυνση της γιατρού αλλά δεν τα κατάφεραν. Είπαν οτι έχουν κάνει κινήσεις για την επιστροφή της χωρίς, όμως, να υπάρχει κάτι επίσημο και χωρίς να παρέμβουν επιτόπου στο υπουργείο.

Η προσπάθεια τους να αποπροσανατολίσουν και να κοροϊδέψουν το λαό του χωριού έπεσε στο κενό και δε πρόκειται να πιάσει όπως δε πιάνει πλεόν και η κοροϊδία της κυβερνησης στο λαό. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δε δίνει δεκάρα για την υγεία, κλείνει τα ιατρεία και βάζει το λαό να πληρώνει από την άδεια τσέπη του το κόστος της υγείας κι απ’ την άλλη μας πετάει τα ψίχουλα του μερίσματος και των επιδομάτων, βγάζει στο σφυρί τα σπίτια μας και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει και άγρια καταστολή προκειμένου να βάλει το λαό στο γύψο, δε περνάει πια.

Μετά τη συγκέντρωση στο Κ.Υ ακολούθησε πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης όπου οι κάτοικοι του χωριού διαδήλωσαν τα αιτήματά τους. Την κινηοποίηση στηρίζουν όλοι οι φορείς του χωριού καθως και το Εργατικό Κέντρο και σωματεία και φορείς του νησιού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας. Συμμετέχουμε στην απεργία του Εργατικού Κέντρου αύριο Παρασκευή 12/1 στις 10 το πρωί με κινητοποίηση στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Προσυγκέντρωση και αναχώρηση για το Βαθύ 8:30 στη στροφή Κονδύλη

Σταματία Ράπτη

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin