16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Δωρεά απο το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα

Ο Δήμαρχος, Γεώργιος Στάντζος, υποδέχθηκε χθες τον Ακαδημαϊκό, Καθηγητή Φυσικών Καταστροφών και Διευθυντή των σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών, Κολλέγιο Ψυχικού, International Baccalaureate και Νηπιαγωγείο Ι.Μ. Καρράς) κ. Κώστα Συνολάκη και τον κ. Χρυσόστομο Συμεωνίδη.

Μαζί τους βρέθηκαν ο Δρ. Νικόλαος Καλλιγέρης, κύριος ερευνητής και επιχειρησιακός υπεύθυνος Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Δρ Νικόλαος Μελής, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο κ. Βασίλης Σκαναβής, Διαχειριστής Κρίσεων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Αφορμή της επίσκεψής τους στη Σάμο στάθηκε η σημαντική δωρεά του κολλεγίου προς σχολεία της Σάμου με την προσφορά πέντε διαδραστικών πινάκων μαζί με πέντε υπολογιστές οι οποίοι σήμερα πρόκειται να παραδοθούν και να εγκατασταθούν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου παρουσία του Προέδρου ΔΣ και Αντιδημάρχων στην οποία ο κ. Συνολάκης εξέφρασε για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή του για τα αδικοχαμένα παιδιά και επεσήμανε την αναγκαιότητα εκπαίδευσης για το πώς πρέπει να αντιδρούμε σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα αναφέροντάς μας ότι στο κολλέγιο έχουν δώσει βάση στην πρόληψη με μάθημα εκπαίδευσης στη 2α γυμνασίου.

Με την ιδιότητα του επιστήμονα και μαζί με τους δυο καθηγητές  εκφράζουν ενδιαφέρον για το μέγεθος της πλημμύρας και τις φυσικές επιπτώσεις που θα έχει το φαινόμενο του τσουνάμι στη στάθμη της θάλασσας τα επόμενα 30 χρόνια. Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των φαινομένων τόσο κατά τη στιγμή της εξέλιξης όσο και μετά, από όλους τους φορείς (Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, Αυτοδιοικητικούς) είναι άξια συγχαρητηρίων.

Τέλος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη φιλοξενία και τη θέλησή του για την αρχή μιας μακρόχρονης συνεργασίας. Με τη σειρά του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους κυρίους για την παρουσία και την προσφορά τους και με ιδιαίτερη χαρά δήλωσε πως επιθυμία όλων μας είναι να είμαστε κοντά μέσω συνεργασιών, συμβουλών αλλά και δράσεων.

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin