20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Πολιτικά

Δ.Σεβαστάκης – Συνάντηση στη Βουλή με το Σωματείο Δρομέων Κύπρου

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Σεβαστάκης και ο Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Πάντζας δέχθηκαν την αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Δρομέων Κύπρου « Περικλής Δημητρίου», τη Δευτέρα 13-11-2017.

Τα μέλη του Σωματείου Δρομέων βρίσκονται στην Αθήνα λόγω της συμμετοχής τους στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας (12-11-17), στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές μέλη  του.  Στα 30 χρόνια δράσης και προσφοράς το Σωματείο Δρομέων έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο σε κοινωνικές δράσεις αθλητικού περιεχομένου τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Ο κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σφυρηλάτηση της πολιτικής συνεργασίας μέσα και από τον αθλητισμό, τονίζοντας επίσης ότι «είναι πολύ σημαντική η συνεργασία στον τομέα του αθλητισμού και οι ανταλλαγές καλών πρακτικών που προάγουν καθοριστικά την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου»

Ο κ. Γιώργος Πάντζας, αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, εξήρε το αθλητικό πνεύμα των συμμετεχόντων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρεσβεύουν το ευ αγωνίζεσθε και σημείωσε ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας αναβιώνει ακριβώς το πνεύμα αυτό.  «Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε κάθε χρόνο αποστολές και απλούς ανθρώπους να ταξιδεύουν από πολύ μακριά για να λάβουν μέρος στην εκδήλωση αυτή. Σας ευχαριστώ και προσωπικά και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων για την τιμητική σας παρουσία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πάντζας.

Κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών είναι η αδελφικότητα των δύο λαών καθώς και η διαχρονική και ουσιαστική ελληνοκυπριακή αμοιβαιότητα και αλληλεγγύη σε όλα τα πεδία ενδιαφέροντος των δύο κρατών

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin