16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτικά

Είπαν ναι στη ζωή, όχι σε όλα τα Ναρκωτικά

Η ΚΝΕ Σάμου έστειλε ισχυρό μήνυμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με τους αγώνες δρόμου που πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στη πόλη της Σάμου με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Στο κάλεσμά της η ΤΟ Σάμου της ΚΝΕ, σημειώνει:

«Εν μέσω πανδημίας φάνηκε ακόμα μια φορά το πώς αξιοποιούνται όλα τα ναρκωτικά, καταγράφοντας αύξηση της χρήσης με σοβαρές ενδείξεις συστηματοποίησης της. Ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας με την αποθέωση της ατομικής ευθύνης, έκανε πιο εμφανή τα αδιέξοδα, ενέτεινε σε πλατιά λαϊκά στρώματα διεθνώς την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, ενώ η κοινωνική αποστασιοποίηση αύξησε τα αισθήματα εγκλωβισμού, μοναξιάς, δηλαδή παράγοντες που πυροδοτούν τη χρήση ναρκωτικών. Αυτά, σε συνδυασμό με τη χρόνια ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος να αθωώσει τη χρήση ναρκωτικών, δημιούργησαν το έδαφος για μεγαλύτερη ζήτηση.

Σήμερα, που από παντού διαφημίζονται οι “ευεργετικές ιδιότητες” των ναρκωτικών και καλλιεργείται η ανοχή στη χρήση, που υποστελεχώνονται δραματικά τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας, σήμερα που στήνονται χώροι “ανακύκλωσης των χρηστών” για να θριαμβεύσει η περιθωριοποίηση, η ΚΝΕ ανοίγει πλατιά τις θέσεις της και λέει ένα βροντερό Όχι σε όλα τα ναρκωτικά.

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέα και νέο να παλέψει ενάντια στην πολιτική που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους, με θολωμένο μυαλό και σκυμμένο κεφάλι, ανήμπορους να αντισταθούμε στη θύελλα της πολιτικής που σαρώνει τη ζωή μας. Καλούμε τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στις σκοταδιστικές θέσεις που βαφτίζουν “θεραπεία” τη μαστούρα και “ελευθερία” τη σκλαβιά της εξάρτησης.

“Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι…”. Ναζίμ Χικμέτ».

 

Related posts

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Βαθύ

admin

Παρέμβαση Στεφανάδη στον Γεωργιάδη: Ακόμα μια θέση Ιατρού στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin