14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Είπαν όχι στη παραχώρηση χώρων για τη φιλοξενία μεταναστών

Γράφει η Σταματία Ράπτη

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσαν οι αρχές της Σάμου στη παραχώρηση χώρων για την φιλοξενία ευάλωτων ομάδων προσφύγων και μεταναστών, στη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μετά απο πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ανδρέα Γκουγκουλή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σάμου.

Ο  κ. Γκουγκουλής κατά την διάρκεια της συνάντησης  περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης ιδίως εκείνων που ζουν σε σκηνές, περιμετρικά του ΚΥΤ Σάμου και απήθυνε κάλεσμα στον Δήμο Σάμου, προκειμένου να παραχωρήσει τα κλειστά γυμναστήρια πόλεως Σάμου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν προσωρινά για τη φιλοξενία προσφυγων και μεταναστών και μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να πλήξουν και το νησί μας.

Αρνητικός ήταν ο δήμος Σάμου στην παραχώρηση γυμναστηρίων και άλλων χώρων αρμοδιότητάς του, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική κοινωνία και στους αθλητές, ενώ προτάθηκε από τις αρχές του νησιού η ναύλωση πλοίου από το υπουργείο, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι ευάλωτες ομάδες από τον καταυλισμό της Σάμου.

Ο Γενικός Γραμματέας προειδοποίησε,για την πιθανότητα ενεργοποίησης της Πολιτικής Προστασίας και την επίταξη χώρων, σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τέλος, οι αρχές επέρριψαν ευθύνες στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο για μια ακόμη φορά φάνηκε αφερέγγυο στις υποσχέσεις του απέναντι στους φορείς της Σάμου, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του τον Δεκέμβριο.

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin