16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτιστικά

Εγκαίνια της Νομαδικής Βιβλιοθήκης στο Καρλόβασι

Η Σχολή Θετικών Επιστημών, η Πολυτεχνική Σχολή και η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Φωτογραφική ομάδα «Φωτόνησος», σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Νομαδικής Βιβλιοθήκης – Nomadic Library, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19.00,
στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Χατζηγιάννειο κτίριο), όπου μέλη του MedPhoto Festival θα σας κάνουν μια μικρή ξενάγηση στον μαγικό αυτό κόσμο των εικόνων.

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη είναι μια πολύ σημαντική δράση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhoto Festival), κατά την οποία μια ολοένα και αυξανόμενη συλλογή φωτογραφικών βιβλίων ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και παραμένει σε κάθε τόπο τέσσερις μήνες, ώστε άνθρωποι, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και συλλογικότητες εκτός Αθήνας να μπορούν να έρθουν σε επαφή με σημαντικά έργα της Φωτογραφίας.

Βασικός στόχος του MedPhoto Festival είναι η ανάδειξη του φωτογραφικού βιβλίου ως αυτόνομου έργου και η σύνδεση της φωτογραφίας με αυτό ως πλαίσιο παρατήρησής της. Μέσα από αυτή τη ματιά, βιώνουμε το κάθε φωτογραφικό βιβλίο όχι απλά ως «λεύκωμα» ή συλλογή από εικόνες, αλλά ως ενίαια αφήγηση και καλλιτεχνικό έργο που μας προτείνει μια θέαση στον κόσμο γύρω μας.

Η συλλογή αποτελείται μέχρι τώρα από 100 βιβλία: κλασικά έργα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας και έργα που θέτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη χρήση του μέσου σήμερα και αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο. Βιβλία που προέρχονται είτε από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οργανισμούς είτε αποτελούν αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών.

Related posts

Αποκριάτικη Περατζάδα στη πόλη της Σάμου

admin

Το έθιμο του Καδή στους Σπαθαραίους στις 17/3

admin

Σε αποκριάτικους ρυθμούς το Άνω Βαθύ

admin

Εντυπωσίασε ο “Καδής” από τον «Καπετάν Λαχανά»

admin

Αποκριάτικο γλέντι στον Πύργο με ζωντανή μουσική

admin

Δωρεά 2000 τόμων βιβλίων προς την Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου

admin

Απόκριες 2024 στον Δήμο Ανατολικής Σάμου: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

admin

Ο πολιτιστικός σύλλογος Βαθέος ο “Καπετάν Λαχανάς” αναβιώνει το έθιμο του Καδή

admin

Αναβιώνει μετά από χρόνια ο Καδής στους Σπαθαραίους Σάμου

admin