19.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Εγκρίθηκε η μελέτη για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου Ξενία

Εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου Ξενία- Δημιουργία Κέντρου Επιστήμης Λόγου και Τέχνης». Η μελέτη προβλέπει τις εργασίες για την στατική ενίσχυση του κτιρίου και την αρχιτεκτονική πρόταση για την αλλαγή χρήσης του σε κέντρο επιστήμης, λόγου και τέχνης.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.000.000 €.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο, το οποίο ανεγέρθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του αστικού ιστού της πόλης στα πρώτα βήματα της τουριστικής ανάπτυξής της. Η περίοπτη θέση του, στην βιτρίνα της πόλης καθιστά αναγκαία την παρέμβαση και αξιοποίησή του δεδομένων και των απαγορεύσεων και περιορισμών που επιβάλλονται και δεν επιτρέπουν την κατεδάφισή του. Η δημιουργία  κέντρου επιστήμης, λόγου και τέχνης εκτιμούμε ότι θα συμβάλλει στην  μετατροπή ενός κτιρίου ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας σε θύλακα πολιτισμού, διαλόγου και ανάδειξης των γραμμάτων και των τεχνών τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερ-τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα η αποκατάσταση δωματίων όπως ήταν στην εποχή της ακμής του θα συνδέσει δύο εποχές μεταξύ τους.  Προσβλέπουμε στην φιλοξενία σε αυτό δράσεων και εκδηλώσεων που θα αποτελέσουν στοιχείο προστιθέμενης αξίας και στον τουριστικό τομέα αλλά και την τοπική οικονομία γενικότερα» δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Tην πρόταση καταψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΚΙΣ κ.Αντώνης Σίμος παραπέμποντας στις προτάσεις που είχε υποβάλει γραπτώς και προφορικώς σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΔΣ.

Related posts

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin