21.7 C
Σάμος
29/03/2024
ΠολιτιστικάΣαμιακά

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Πόντο

Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον Σύλλογο Ποντίων Σάμου ”Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ”πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Δήμου Σάμου, με κεντρικό ομιλητή τον Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, με θέμα, Γενοκτονία: Από τη Σιωπή, τη Λήθη και την Άρνηση, στη Διεκδίκηση, τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεώργιος Αβραμίδης ,ο οποίος ευχαρίστησε όλους εκείνους που συμπαραστέκονται στο σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας αν και αριθμητικά είναι λίγοι στη Σάμο, υποσχέθηκε οτι θα κρατηθεί η σπίθα του Πόντου, ζωντανή στο νησί μας. Η αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Θεοφίλη Γεροντίδου διάβασε το μήνυμα μνήμης για την Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, του Βουλευτή Σάμου και Πρόεδρου της Επιτροπής μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ,κ. Δημήτρη Σεβαστάκη.Χαιρετισμό στην εκδήλωση απήθυνε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος ανακοινώνοντας στην αίθουσα, την πρόθεση του να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου, την ανέγερση μνημείου, στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η κάποιο αθλητικό δρώμενο .

Αμέσως μετά ακολούθησε η ομιλία του Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών κ. Θεοφάνη Μαλκίδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Αμυρσώνης , η Πρόεδρος του ΝΔΠΠ ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Άννη Ανδρεάδου οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Αντώνης Σίμος και κ. Νίκος Τριανταφύλλου αλλά και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής και πολίτες.
Το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στο Αμφιθέατρο ΓΕΛ στις  19.30, υπό την οργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου ”Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ”, θα παρουσιάσει στοιχεία από την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του Πόντου, πλαισιωμένα από τραγούδια και χορούς της περιοχής του Πόντου.

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin