12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Εκδήλωση για τους Εορτασμούς της 25ης Μαρτίου του Σαμιακού Συλλόγου “Πυθαγόρας” του Μόντρεαλ

Στο πλαίσιο των εορτασμών 197ης επετείου της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 στο Μόντρεαλ του Καναδά, ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος βρέθηκε χθες κοντά στη Σαμιακή Ομογένεια. Η πρόεδρος κ. Χρύσα Αναγνώστου και τα μέλη του Σαμιακού Συλλόγου “Πυθαγόρας” επιφύλαξαν συγκινητική υποδοχή στην αντιπροσωπεία από τη Σάμο. O κ. Αγγελόπουλος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε, μεταξύ άλλων:

“Αγαπητοί Σάμιοι και Σάμιες.

Η απόσταση, η γεωγραφική απόσταση από την πατρίδα, δεν συνεπάγεται και συναισθηματική απόσταση και αυτό το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Είμαστε εδώ σήμερα ακριβώς γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι ο άρρηκτος δεσμός σας με την Σάμο είναι βαθύς και ανεξίτηλος στο χρόνο. Είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτή την άδολη αγάπη σας για τη Σάμο μας. Είμαστε εδώ γιατί αναγνωρίζουμε ότι οι Σάμιοι της διασποράς είναι δυο φορές Σάμιοι.

Σας μεταφέρουμε την αγάπη των συμπατριωτών σας. Αλλά και την απόφασή μας, ως δημοτική αρχή να διατηρούμε ισχυρές και αδιατάρακτες τις σχέσεις μας με την σαμιακή ομογένεια.

Η δημοτική αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Σεπτέμβριο του 2014, έθεσε το θέμα της εξωστρέφειας ως απολύτως πρώτης προτεραιότητας και κομβικής σημασίας για τη Σάμο. Όχι μόνον επειδή το νησί μας με τα τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας και την πολύ ιδιαίτερη γεωγραφική θέση αποτέλεσε από την αρχαιότητα ήδη σταυροδρόμι και γέφυρα πολιτισμών. Αλλά και επειδή, ειδικά στις μέρες μας, οι έννοιες της συνεργασίας και της συνέργιας κατέχουν μια ξεχωριστή σπουδαιότητα.

Πιστεύουμε απόλυτα ότι το νησί της Σάμου έχει άπειρες δυνατότητες. Παρά τα προβλήματα, παρά τις αντιξοότητες, παρά τους δύσκολους καιρούς στους οποίους έχουμε κληθεί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας, δεν εφησυχάζουμε. Δημιουργούμε μόνοι μας τις ευκαιρίες, εντοπίζουμε τις αδυναμίες, επιμένουμε στα δυνατά σημεία. Στηριζόμαστε στην ανεξάντλητη δύναμη του σαμιακού λαού, όπου γης, που έχει αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία του ότι μπορεί ακόμη και τις πιο δύσκολες εποχές να διακρίνεται, να πρωτοπορεί, να καινοτομεί. Πιστεύουμε στην δημιουργικότητα, στον ανεξάντλητο πλούτο, περιβαλλοντικό, ιστορικό, ανθρωπογενή του νησιού μας.

Η προσπάθεια αναβάθμισης του τόπου μας θα συνεχιστεί! Το οικουμενικό μήνυμα της Σαμιακής ιστορίας και του πολιτισμού θα πρέπει να διαχυθεί παντού! Προχωρούμε χωρίς φόβο. Με πολλή και σκληρή δουλειά και πίστη στον άνθρωπο, πίστη στο νησί μας, πίστη στη Σάμο μας, πίστη και αγάπη στην ομογένειά μας.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας, για την φιλοξενία σας, για την διάθεσή να στηρίξετε με κάθε τρόπο τον τόπο καταγωγής σας.

Σας καλώ ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν που ξεκινά να μας δώσετε τη χαρά να σας δούμε στο όμορφο νησί μας, για να μοιραστούμε αναμνήσεις, γεύσεις και τη χαρά της ζωής που εμπνέει ο σαμιώτικος αέρας!

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας απόψε εδώ και εύχομαι καλή αντάμωση!”

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δράσεις και τα έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος Σάμου τόσο για τον ίδιο τον απόδημο ελληνισμό όσο και για το νησί μας, υπογραμμίζοντας και παρουσιάζοντας εκτενώς στο Κέντρο Απόδημων Σαμίων.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin