19/04/2024
Πολιτικά

Εκδήλωση του ΚΚΕ για την Υγεία

Πλούσια σε συζήτηση και προβληματισμό ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Υγείας το Σάββατο 20 Οκτώβρη. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν “μπορεί η υγεία να μετριέται με κέρδη και ζημιές; η πρόταση του ΚΚΕ για την υγεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών”.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Σταμάτη Φιλιππή, μέλους του Τομεακού Γραφείου τη Τ.Ε. Σάμου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Νάνος, Υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της Κ.Ε.

Στην ομιλία στάθηκε στα καυτά προβλήματα της υγείας όπως αυτά εκφράζονται στη ζωή των εργαζομένων και όλου του λαού. Με εύστοχα παραδείγματα και από ιστορικά ντοκουμέντα ανέδειξε την τεράστια αντίθεση του καπιταλισμού ο οποίος διαχρονικά αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα με σοβαρές συνέπειες στη ζωή του λαού από τη μια, και την ανωτερότητα του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, από την άλλη, όπου η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό υψηλής προτεραιότητας. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρόταση του ΚΚΕ για την υγεία και ιδιαίτερα στο θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και κάλεσε το λαό να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ηρωικής πορείας και δράσης. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και το ραντεβού ανανεώθηκε στους καθημερινούς αγώνες για υγεία πρόνοια με βάση τις λαϊκές ανάγκες.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin