18.9 C
Σάμος
25/04/2024
Πολιτιστικά

Εκθεση – εκδήλωση με τίτλο “Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί”

Το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την ανάδειξη του Επαγγελματικού Λυκείου, αφενός ως ισότιμη επιλογή των αποφοίτων Γυμνασίου και αφετέρου ως μέσο παροχής γνώσεων και δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και στις κλίσεις των μαθητών και στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, διοργανώνει έκθεση – εκδήλωση με τίτλο “Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί”.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο των Λυκείων στο Βαθύ της Σάμου και θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 από τις 09:00 έως τις 13:00.

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν ασκήσεις και δοκίμια που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστηριακά μαθήματα των ΕΠΑ.Λ. που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου  (Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου, Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου).

Η έκθεση διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για τον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης στο νησί μας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν οι μαθητές, καθώς και η δημοσιοποίηση και ανάδειξη στο κοινό των δυνατοτήτων αυτών των σχολείων. Επιπρόσθετα θέλουμε να γνωστοποιήσουμε τις θεσμικές αλλαγές που υλοποιήθηκαν και αφορούν στην αναμόρφωση της δομής του Επαγγελματικού Λυκείου, στη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στη θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. καθώς και στην έναρξη λειτουργίας του τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας στο Μαυρόγενειο ΕΠΑΛ Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα μοιραστεί στους επισκέπτες παραδοσιακή γιορτή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 19.00 στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σάμου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Νύφες και Γαμπροί» όπου θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικά χτενίσματα, κουρέματα και μακιγιάζ από τους μαθητές και τους καθηγητές των ειδικοτήτων Κομμωτικής και Αισθητικής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου και του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Related posts

Ετήσια παράσταση Ακαδημιών Ρυθμικής Γυμναστικής του Ιωνικού: Ένα μαγευτικό θέαμα γεμάτο λάμψη και συγκίνηση

admin

Το «Πυθαγόρειο» Λύκειο Σάμου παρουσιάζει το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα»

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin

Πασχαλινό τραπέζι στο χωριό: Οι Σύλλογοι της Υδρούσσας ενώνουν τις δυνάμεις τους

admin

Πασχαλινό Πάρτι στον Πύργο Σάμου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

admin

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin

Γιορτή πορτοκαλιού στους Μύλους Σάμου

admin

Θεατρική Ομάδα Σάμου – Πρεμιέρα για το «Elizadeth»

admin