25.9 C
Σάμος
23/04/2024
Σαμιακά

Εκπνέει σήμερα η 15θημερη παράταση της αντιπυρικής περιόδου για το έτος 2021

Από το Γραφείο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, ενημερώνονται οι κάτοικοι των Νήσων Σάμος, Ικαρία και Φούρνων – Κορσεών, ότι την Δευτέρα 15/11/2021, εκπνέει η δεκαπενθήμερη παράταση της αντιπυρικής περιόδου για το έτος 2021, η οποία είχε χορηγηθεί από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι όπως προκύπτει από την στατιστική επεξεργασία των στοιχείων του Γραφείου μας, ο Νοέμβριος αποτελεί τον πλέον επικίνδυνο μήνα για την έναρξη και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, καθώς δεν έχουν εκλείψει οι συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή κατά την ξηροθερμική περίοδο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση από τις γενικές διατάξεις (Άρθρο 2) της υπ’ αριθ. 09/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1923 τ. Β’), απαγορεύεται η κάθε είδους καύση, ενώ επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι προϋποθέσεις και τα προβλεπόμενα από την ίδια διάταξη μέτρα και μέσα πυροπροστασίας.

Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους της Π/Ε Σάμου, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή κατά την εκτέλεση των αγροτικών τους εργασιών και να λαμβάνουν τα κατά περίπτωση ενδεδειγμένα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, ιδιαίτερα τις ημέρες που στην περιοχή μας πνέουν ισχυροί άνεμοι, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα. Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε κάθε περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων .

Related posts

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin

Το Arion Hotel & Saint Nicholas στηρίζει τον Ε.Ο.Σ.Σάμου

admin

Blue Star: Χορηγία οικίσκων στις πύλες εισόδου των λιμένων Σάμου και Πυθαγορείου

admin

8ο Ποδηλατικό Brevet 200 km “Η Κούπα του Πυθαγόρα” στις 19 Μαΐου στη Σάμο

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

Αλλαγή σκυτάλης στον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου: Η Αγάπη Μαγαλιού η νέα Πρόεδρος

admin

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνου Φώκου-Λαχανά

admin