16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

ΕΚΣ- ΑΔΕΔΥ Σάμου – Συμμετοχή στη συγκέντρωση για το μεταναστευτικό

 

Στάση εργασίας για την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, από 10:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στις κινητοποιήσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό προκήρυξε το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση της Τετάρτης ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου, προκηρύσσοντας ταυτόχρονα στάση εργασίας από 10:00 έως τη 15:00 το μεσημέρι.

Αναλυτικά: 


Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση και στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 11:00 στο γεφυράκι στο Βαθύ δίπλα στο ΚΤΕΛ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως αναμφισβήτητα ο υπερπληθυσμός και όλη η κατάσταση δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και στον ντόπιο πληθυσμό, αφού όσο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , τόσο και η σημερινή της ΝΔ έχουν μετατρέψει τα νησιά μας σε απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σε ανακοίνωσή της, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, ζητά τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, το κλείσιμο του hotspot στη Σάμο και τα άλλα νησιά και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά, την ύπαρξη στη Σάμο ενός μικρού χώρου καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου θα παραμένουν για ελάχιστο χρονικό διάστημα και άμεσα να μεταφέρονται σε αξιοπρεπείς δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί, αφού κάνουν τις αιτήσεις ασύλου, να πηγαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν, την κατάργηση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας-Ελλάδας και όποια άλλη τους κρατά εγκλωβισμένους, την απομάκρυνση των ΜΚΟ και την ανάληψη της ευθύνης του ζητήματος αποκλειστικά από το κράτος  και την αποζημίωση των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές όλα αυτά τα χρόνια.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου σημειώνει :

Να κλείσει ΤΩΡΑ το Hotspot-Να μη γίνει άλλο πουθενά

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών

από το νησί και τη χώρα

Αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό διαρκώς οξύνεται εξαιτίας της πολιτικής εγκλωβισμού στο νησί και θα χειροτερέψει περισσότερο όσο υπάρχουν πόλεμοι, νέες επεμβάσεις, φτώχεια και εξαθλίωση σε διάφορες χώρες.

Τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν ευθύνες γιατί ακολουθούν την πολιτική εγκλωβισμού της Ε.Ε., φτιάχνοντας νέο hotspot-κέντρο φυλακή, αδιαφορώντας, κοροϊδεύοντας και διαμορφώνοντας απαράδεκτες συνθήκες για τους κατοίκους και για πρόσφυγες-μετανάστες. Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα! Ο σαμιακός λαός να αντιδράσει μαχητικά χτυπώντας τη ρίζα του προβλήματος και διεκδικώντας οριστικές λύσεις προς όφελος κατοίκων και προσφύγων-μεταναστών.

 

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • εδώ και τώρα απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα,
  • να κλείσει το hotspot στη Σάμο και τα άλλα νησιά και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά,
  • στο νησί να υπάρχει μόνο ένας μικρός χώρος καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου θα παραμένουν για ελάχιστο χρονικό διάστημα και άμεσα να μεταφέρονται σε αξιοπρεπείς δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί, αφού κάνουν αιτήσεις ασύλου, σε όποια χώρα επιθυμούν,
  • να καταργηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας-Ελλάδας και όποια άλλη τους κρατά εγκλωβισμένους και έχει κάνει τα νησιά μας φυλακές ανθρώπων,
  • οι ΜΚΟ να φύγουν και μόνο το κράτος να έχει ευθύνη για το ζήτημα,
  • οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές όλα αυτά τα χρόνια να αποζημιωθούν στο ακέραιο.

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin