14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

ΕΚΣ: Θα τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την απόφαση να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Καρλόβασι και τον Εύδηλο, με αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, γνωστοποίησε το Εργατικό Κέντρο Σάμου, καλώντας τα σωματεία του νομού να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Νοέμβρη 1973 – Νοέμβρης 2020

Τίποτα δεν μπορεί ν’ αντισταθεί μπροστά στη μαζική πάλη του λαού

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, Νέες και Νέοι,

Ύστερα από 47 χρόνια τα συνθήματα που γράφηκαν με ανεξίτηλα γράμματα, στην ιστορία και την καρδιά μας, από τους φοιτητές και τους εργάτες που ήταν στο Πολυτεχνείο εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να μας καθοδηγούν. Τα συνθήματα:

Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ

Δείχνουν ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος μπροστά στη δύναμη του λαού που οργανωμένα δίνει τη μάχη του. Δείχνουν ότι μόνη υπερδύναμη είναι ο λαός και οι ιμπεριαλιστές, που έφεραν και στήριξαν την δικτατορία για να εξυπηρετήσουν τόσο τα συμφέροντά τους όσο και αυτά της αστικής τάξης της χώρας μας, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Γι αυτό και η εξέγερση του Πολυτεχνείου μαζί με την αντιδικτατορική πάλη στο σύνολό της αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη του χθες, του σήμερα και πάντα.

Γι αυτό και είναι σημαντικό που η λαϊκή πάλη οδήγησε στην φυλακή τους σύγχρονους θιασώτες της χούντας και του φασισμού, την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. όπου τους πρέπει, αλλά ακόμα πιο σημαντική είναι η συνέχιση του αγώνα για να ξεριζωθεί το δηλητήριο του φασισμού με όποια μορφή και αν παρουσιάζεται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ποτέ δεν προστάτεψαν τον λαό μας. Το αντίθετο έγινε και το γνωρίζουμε τόσο εμείς όσο και η μαρτυρική Κύπρος με την κατοχή του 37% του εδάφους της από την Τουρκία. Με την ανοχή και τη στήριξή τους έγινε η χούντα το 1967 και αυτές είναι που σήμερα έκαναν τη χώρα μας ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και επέτρεψαν στην Τουρκία να κατακτήσει Συριακό έδαφος, να βρίσκεται στη Λιβύη, και να κάνει σουλάτσο στο Αιγαίο παραβιάζοντας κυριαρχικά μας δικαιώματα που το στέιτ ντιπάρντμεντ «αντιλαμβάνεται διαφορετικά»!!.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρ’ ότι είχε επαρκή χρόνο για να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε ν’ αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού εν τούτοις προτίμησε να «μπουκώνει» με δεκάδες δισεκατομμύρια τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Έτσι δεν απέχουμε και πολύ μακριά από το ν’ αποφασίζει αυτή η κυβέρνηση υπηρέτης του κεφαλαίου ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει καθώς οι ελλείψεις σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας είναι τεράστιες και ο κορονοϊός καλπάζει.

Η κυβέρνηση θεωρεί τον κορονοϊό μεγάλη ευκαιρία για να κλείσει τους εργαζόμενους στα σπίτια τους και αυτή να διαλύσει τα όποια εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει με χτύπημα του 8ωρου, της απεργίας, των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων κ.α. Δεν θα της το επιτρέψουμε!

Όπως δεν θα επιτρέψουμε οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός στα νησιά μας να έχουν την ίδια τύχη, όσον αφορά τις αποζημιώσεις, με αυτές άλλων περιοχών της χώρας μας. Να δοθούν δηλαδή ψίχουλα ή και τίποτα.

Όσο δύσκολος και μακρύς να είναι ο δρόμος του αγώνα καμία κυβέρνηση και κανένα μέτρο δεν θα καταφέρει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου.

Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και θα ακουστεί δυνατά! Εκσυγχρονισμός δεν είναι τα δικαιώματά μας στο γύψο αλλά η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών για δουλειά – μόρφωση – υγεία και λαϊκές ελευθερίες.

Καλούμε τα σωματεία του νομού να τιμήσουν αγωνιστικά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο Καρλόβασι και τον Εύδηλο με αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας (ορθή χρήση μάσκας, αποστάσεις κ.α.)

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ !!!

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin