24.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Ενημέρωση απο το Σωματείο Πυροσβεστών Σάμου και Ικαρίας  

Σωματείο Πυροσβεστών Πυρόσβεσης – Διάσωσης Σάμου Ικαρίας  

Διαμαρτυρία για το ΚΥΤ Σάμου

Σε συνέχεια αρκετών συμβάντων που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι μας με επιτυχία και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα πέριξ του ΚΥΤ Σάμου το κακό δεν άργησε να γίνει με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Δευτέρα βράδυ 14 Οκτωβρίου 2019 συνέπεια των συγκρούσεων μεταξύ μεταναστών.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας καθώς σε όλα τα τελευταία συμβάντα που έχουν λάβει χώρα στην εν λόγο περιοχή οι συνάδελφοι μας έχουν να αντιμετωπίσουν: Πρόχειρα καταλύματα που διαθέτουν άγνωστο αριθμό ατόμων που κατοικούν σε αυτά, φιάλες προπανίου, ηλεκτρικό ρεύμα που είναι αποτέλεσμα ρευματοκλοπής, υπερχειλισμένους αγωγούς λυμάτων, καθώς και εξαγριωμένους μετανάστες που κινούνται απειλητικά προς το προσωπικό που περιπολεί ή προσπαθεί να επιχειρήσει σε συμβάν πυρκαγιάς.

Δυστυχώς η Υπηρεσία μας παρ’ όλες τις ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν δεν έχει ενισχυθεί από την έναρξη λειτουργίας της Π.Υ Αερολιμένα Σάμου και την μετακίνηση προσωπικού σε αυτή. Έχουμε χορτάσει ως Υπηρεσία να ακούμε υποσχέσεις από όλους τους αρμόδιους και ευχόμαστε να πάψουν καίγονται όπως τα πρόχειρα καταλύματα του Κ.Υ.Τ Σάμου.

Ενημέρωση μελών για συναντήσεις στην Αθήνα 

Συνάδελφοι αντιπροσωπεία του Σωματείου μας πραγματοποίησε ταξίδι στη πόλη των Αθηνών από 14 έως και 17 Οκτωβρίου 2019 και προέβει σε σειρά συναντήσεων που αφορούν το μέλλον και το κλάδο μας. Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που αφορούν ακόμη και την σωματική μας ακεραιότητα αυτό κρίνεται επιτακτικό ώστε να κάνουμε γνωστά σε όλους τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όπως γνωρίζετε εδώ και αρκετό καιρό το Σωματείο μας βρίσκετε σε συνεργασία και κοινή πορεία μαζί με άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία, τους προέδρους αυτών και την δικηγόρο που χειρίζεται θέματα που αφορούν το κλάδο μας, ώστε να αποκτήσουμε ξανά την δύναμη, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια ως κλάδος

Με στόχο αυτό είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο του  Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών κ. Παπαντώνη Κωνσταντίνο την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 ο οποίος μας συνόδευσε σε σειρά συναντήσεων που έγιναν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 με τον Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου,  τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση κ. Κυριάκο Βελόπουλο και βουλευτών του κόμματος.

Αναλυτικότερα  την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου όπου του έγινε ενημέρωση εν τάχει για: τη λειτουργία του 112 και της λειτουργίας του τηλεφωνείου γενικότερα, το μέλλον των συναδέλφων Π.Π.Υ, την έλλειψη προσωπικού της Π.Υ Σάμου σε συνδυασμό με την διάθεση ατόμων σε άλλες Υπηρεσίες που θα έπρεπε να υπηρετούν σε αυτή και τέλος τον ενημερώσαμε για προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας. Έγινε προσπάθεια για συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά αλλά αυτό δεν κατέστει δυνατόν λόγο φόρτου εργασίας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο κτίριο της Βουλής  με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση κ. Κυριάκο Βελόπουλο, παρουσία των βουλευτών  του κόμματος  κ. Μυλωνάκη Αντώνη (Α’ Ανατολικής Αττικής) υπεύθυνο για θέματα Δημόσιας Τάξης, του κ Απόστολου Αβδελά  (Α’ Θεσσαλονίκης) Αντιπρόεδρο της Βουλής και στελεχών του κόμματος.

Συζητήθηκαν προβλήματα και έγινε ενημέρωση για κρίσιμα ζητήματα που χρειάζονται άμεση λύση, έγινε πλήρης ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν το κλάδο μας και ζητήθηκε η βοήθεια τους ως βουλευτές ώστε να γίνουν γνωστά τα προβλήματα του κλάδου μας μέσω επερωτήσεων στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ιδιαίτερη μνεία έγινε για το συμβάν της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019  και όλων των συμβάντων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο Κ.Υ.Τ Σάμου και τέλος υποβάλαμε υπόμνημα με προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος, ως Π.Υ Σάμου και των Πυροσβεστικών κλιμακίων που υπάγονται σε αυτή.

Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια για συνάντηση με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλειο Κων. Ματθαιόπουλο αλλά αυτό δεν κατέστει δυνατόν γιατί ο Αρχηγός βρίσκονταν στο Ε.Σ.Κ.Ε.

Τέλος όλες οι παραπάνω συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε θετικό κλίμα και ελπίζουμε να είναι αποδοτικές.

 

Related posts

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin