16.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Ενημερωτική συνάντηση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για το προσφυγικό

Με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων συναντήθηκε σήμερα το απογευμα, ο Δήμαρχος Ανατολικής  Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Τη συνάντηση προκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Στάντζος, με στόχο να ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων για τις επαφές που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γιώργο Κουμουτσάκο με θέμα την αντιμετώπιση και διαχείριση των επιπτώσεων του προσφυγικού – μεταναστευτικού στην πρωτεύουσα του Νομού.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου τους ενημέρωσε, ότι ο ίδιος ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό, με κατεπείγουσες διαδικασίες να ξεκινήσει και να συνεχισθεί ο μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων μεταναστών από το νησί της Σάμου. Παράλληλα το ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου πρέπει να κλείσει άμεσα, και να υπάρξει εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων.

Ο κ. Στάντζος εξήγησε στον κ. Κουμουτσάκο την ανάγκη κατεπείγουσας ενίσχυσης των δομών του Δήμου σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό εξαιτίας του προσφυγικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίστηκε ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, και ανακοίνωσε στον δήμαρχο ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου το νέο ΚΥΤ στη θέση ζερβού θα είναι έτοιμο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019, ενώ το υπάρχον στο Βαθύ θα κλείσει.

Μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κουμουτσάκο, στην οποία ήταν παρών ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, κ. Μάνος Λογοθέτης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Βουλευτή Σάμου κ. Χρ. Στεφανάδη, σχετικά.

Άξιο λόγου είναι οτι στην ενημερωτική συνάντηση στο δημαρχείο, ήταν απών ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Αντώνης Σίμος, ο οποίος έχει οριστεί εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου, για  τον συντονισμό δράσεων σχετικών με το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σίμος την ώρα της ενημέρωσης ήταν στο καλύβι που διατηρεί.

 

Related posts

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin