16.9 C
Σάμος
25/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Ικαρία

Συνελήφθη ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα  Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, είκοσι επτά (27) δενδρύλλια κάνναβης  και μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε χθες (04-10-2017) σε αγροτική τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή των Ραχών Ικαρίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ένας ημεδαπός, ηλικίας 51 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε χώρο που διέμενε ο συλληφθείς, όπου βρέθηκαν δύο (2) αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης καθώς και μία (1) γυάλινη συσκευασία με σπόρους κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν επίσης, σε μικρή απόσταση από τον παραπάνω χώρο, είκοσι πέντε (25) φυτά κάνναβης, τα οποία όπως διακριβώθηκε τα καλλιεργούσε ο 51χρονος, καθώς και μικροποσότητα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκε, σε έλεγχο που του έγινε, μια (1) μεταλλική συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στον χώρο της φυτείας, διάφορα σύνεργα (λάστιχο ποτίσματος, γεωργικό εργαλείο, μπουκάλι με νερό κ.α.), τα οποία χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Οι ναρκωτικές ουσίες και τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου.

Related posts

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελλόριζο

admin

Σάμος: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

admin

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin

Συλλήψεις για φθορές στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Θεσσαλονίκη- Κινητοποίηση του Λιμενικού για την ανάσυρση 52χρονης από τη θάλασσα

admin