16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Εντυπωσίασε η Νατάσα Παζαΐτη στην ομιλία της για τον Καρκίνο του Μαστού

Στην κατάμεστη αίθουσα  του αμφιθέατρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου , ο Σύλλογος Κοκκαρίου «Η πηγή της Μάννας» διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Καρκίνος του Μαστού. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές, στο πλαίσιο της καθιέρωσης του Οκτωβρίου, ως μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, με ομιλήτρια τη Γενική Χειρουργό-Ειδική Χειρουργό Μαστού, Νατάσα Παζαΐτη.  Εκτός απο την Νατάσσα  Παζαΐτη ομιλήτρια ήταν επίσης η ειδική μαστολογος Παρασκευή Λιάκου.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Καλλιόπη Γόμου Πρωτογεράκη, παρουσία της Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και αρχών.

Με άκρως τεκμηριωμένο και επιστημονικά θεμελιωμένο τρόπο, αλλά και προβάλλοντας φωτογραφίες από γυναίκες που έχουν Καρκίνο του Μαστού αλλά και από άλλες για τις οποίες η πάθηση αποτελεί θλιβερό παρελθόν, η κ. Παζαϊτη-Καραμανλή απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρισταμένων.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι, παρά τις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας, η γυναίκα πρέπει να αφιερώνει τον απαραίτητο χρόνο για τον προληπτικό έλεγχο, καθώς η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει πραγματικά ζωές» με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία ενημέρωση η κ. Παζαΐτη. «Η εξέταση θα πρέπει να ξεκινάει από τα 30, ενώ κάθε γυναίκα μετά τα 40 θα πρέπει να υποβάλλεται ετησίως σε μαστογραφία», δήλωσε η κ. Παζαΐτη, ενώ αναφέρθηκε και σε ορισμένες νέες μεθόδους εξέτασης, όπως είναι το Τεστ Παπ Μαστού.

Η Γενική Χειρουργός μίλησε για τον πιο συχνό καρκίνο για τις γυναίκες, αφού πλήττει το 13% του παγκόσμιου γυναικείου πληθυσμού, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό δε θα πρέπει να τρομάζει τις γυναίκες.

Κλείνοντας την ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο με ομιλήτρια τη γενική χειρουργό- ειδική χειρουργό μαστού Νατάσα Παζαΐτη- Καραμανλή, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, είπε τα εξής:

«Χαιρόμαστε που σήμερα συναντηθήκαμε εδώ για ένα πάντα σημαντικό θέμα για εμάς τις γυναίκες.

 Ιδιαίτερη είναι η χαρά μας -και τιμή για εμάς- η παρουσία της Νατάσας Καραμανλή σήμερα ανάμεσά μας.

 Στη σημερινή ενημερωτική συνάντηση ακούσαμε και μάθαμε αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρκίνο του μαστού.

 Δεν έχει νόημα να προσθέσω κάτι εγώ στη σημερινή εκδήλωση. Εκ μέρους των γυναικών της Σάμου και όλης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 Σε μια εποχή δύσκολη η ενημέρωση από ανθρώπους ευαίσθητους που γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν είναι μόνο πράξη βοήθειας και συνδρομής, αλλά πράξη προσφοράς με όλη τη σημασία της λέξης».

 

Η  Νατάσα Παζαΐτη, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της χειρουργικής μαστού, είναι από τους πιο καταρτισμένους γιατρούς-χειρουργούς στην Ελλάδα. Άρχισε με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής, απ’ όπου αποφοίτησε το 2004. Πήρε την ειδικότητα στη γενική χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην ογκοπλαστική και επανορθωτική χειρουργική του μαστού στο St Thomas Hospital του King’s College στο Λονδίνο στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και στις παθήσεις και στη χειρουργική μαστού στη Μονάδα Μαστού του Guys’ Hospital του King’s College και συνέχισε την εκπαίδευση στην αποκατάσταση συμπλέγματος θηλής θηλαίας άλω με micropigmentation στο Finishing Touches Group της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχει τεράστια εμπειρία στη διαγνωστική και επεμβατική χρήση υπερήχων μαστού και είναι η μοναδική στην Ελλάδα κι από τους λίγους χειρουργούς στον κόσμο, που έλαβε πιστοποίηση για τη χρησιμοποίηση υπερήχων μαστού από το North Bristol NHS Trust-Southmead Hospital. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Μαστού της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Η εξειδίκευσή της πιστοποιήθηκε με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού, από το European Board of Breast Surgery.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων διαγνωστικής προσέγγισης και χειρουργικής του μαστού στην Αθήνα, το Μιλάνο και το Παρίσι και έχει εκπαιδευτεί στη λαπαροσκοπική χειρουργική στο University of Dundee και στο European Institute of TeleSurgery στο Στρασβούργο».

 

 

Related posts

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin