17.7 C
Σάμος
18/04/2024
Σαμιακά

Εντυπωσιακή η φωταγώγηση του δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση που ξεχωρίζει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έκανε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που ξεκίνησαν από σήμερα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την υπέροχη συναυλία της Φιλαρμονικής Βαθύλλου «Αντώνης Γεροχριστοδούλου» και της παιδικής χορωδίας της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών «ΕυΩΔΗα», συνοδευόμενοι από τις υπέροχες χορογραφίες του Samos School of dance.

Σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο υπήρχε το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία, ενώ το περίπτερο από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βοήθησαν τους μικρούς μας φίλους να γράψουν το «τέλειο» γράμμα και να το αποστείλουν στον Άγιο Βασίλη.

Οι μαθητές του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Σάμου θα μας γλύκαναν με χριστουγεννιάτικες  λιχουδιές και κεράσματα.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε από τον Δήμαρχο Γιώργο Στάντζο, ενώ παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Στάντζος ανέφερε :

“Καλωσορίσατε  στην πλατεία Πυθαγόρα, πλατεία σύμβολο του νομού μας!

Στολίσαμε τη Σάμο μας. Φέρνουμε άρωμα Χριστουγέννων στην πόλη μας. Απόψε ανάβουμε τα φώτα του δέντρου σύμβολο της συνέχισης της ζωής με ελπίδα, αισιοδοξία και Ειρήνη. Φως για να διώξει την καταχνιά της καθημερινότητας να αλλάξουμε σελίδα και να δούμε διαφορετικά το παρόν και το μέλλον μας.

Όλοι μας συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε στις καλές μέρες του παρελθόντος, αλλά έχουμε την διάθεση να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο καινούριο χρόνο που σε λίγο μας πλησιάζει. Μεγαλώνουμε γινόμαστε πιο σοφοί πιο αλληλέγγυοι γιατί οι δυσκολίες μας ενώνουν αυτές τις άγιες μέρες που γιορτάζουμε την γέννηση του θεανθρώπου ας θυμηθούμε πως η ορθόδοξη πίστη ευαγγελίζεται την αγάπη.

Διώχνουμε τα μαύρα σύννεφα που περικυκλώνουν σε αυτήν την ταραγμένη και επικίνδυνη γωνιά που ζούμε. Με διάλογο και θετική σκέψη ξεπερνούμε εμπρηστικές φωνές. Οι λαοί ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα γιατί τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα της επιβίωσης.

Αποδείξαμε ότι είμαστε ένας λαός φιλόξενος ειρηνικός που γνωρίζουμε από προσφυγιά και κακουχίες και δεν γονατίζουμε παρά τα όσα αντιμετωπίζουμε. Τις άγιες αυτές μέρες έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι στάση ζωής και όχι επιφανειακή.

Από την πρώτη μέρα δείξατε ότι ο κόσμος της Σάμου όταν θέλει κάνει θαύματα αρκεί ο αγώνας να εισακούγεται και να έχει αντίκτυπο. Ο Χριστός γεννήθηκε μέσα σε μια φάτνη μέσα σε μια σπηλιά διδάσκοντας μας την ταπείνωση ο καθένας μας οφείλει να στολίσει και να ζεστάνει την καρδιά του με αγάπη για τον θεό και τον συνάνθρωπο.

Θέλουμε πρόσωπα χαρούμενα με ανιδιοτέλεια προσφοράς στον τόπο για να αφήσουμε έργο στις επόμενες γενιές. Αρχίζοντας από φέτος ας βιώσουμε εσωτερικά την γέννηση του Χριστού στην φάτνη της καρδιάς μας.

Από τον φόβο προχωρήσαμε στην ψυχραιμία από το αλήτικο στην εντιμότητα και σας υπόσχομαι ότι οδεύουμε μέρες που είναι σήμερα και προς την κανονικότητα. Η Σάμος θα γιορτάσει όπως ταιριάζει σε μια πόλη με μακρά ιστορία και πολιτισμό αλλά και σε μία πόλη με έντονη συμμετοχή στο σύγχρονο παρόν. Με αισιοδοξία και μήνυμα ελπίδας στο δήμο Σαμίων ετοιμάσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα γοητεύσει μεγάλους και μικρούς.

Στη συρρίκνωση των οικονομικών πόρων αντιτάξαμε τις δυνατότητες της δημιουργικότητας και της φαντασίας την αξία του εθελοντισμού και της συλλογικότητας θέλω να ευχαριστήσω όσου εργάστηκαν Και θα εργαστούν για το σκοπό αυτό. Όσους συμμετείχαν και θα συμμετάσχουν.

Να ευχαριστήσω επίσης και τους χορηγούς των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας . Εύχομαι σε όλες και όλους από καρδιάς υγεία πάνω από όλα πρόοδο και αγάπη σε εσάς τις οικογένειες σας στους συντρόφους και τους φίλους σας. Εύχομαι το 2020 να είναι έτος δημιουργικό παραγωγικό με ειρήνη και να φέρει κοντά το αληθινό όραμα για μια καλύτερη. ζωή.

Χρειάζεται τόλμη και αλλαγή νοοτροπίας για να δημιουργήσουμε μαζί το μέλλον μας. Ας εκτιμήσει ο καθένας μας ότι έχει. Συγχωρέστε όποιον δεν σας φέρθηκε καλά πείτε συγγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα ήδη έχετε η Σάμος ζει η Σάμος είναι εδώ χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά στη Σάμο μας”!

 

 

Related posts

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin

Δικηγόρος κατέθεσε μήνυση για τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό του 2020

admin

Ανοιχτή επιστολή από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Σάμου

admin

Γ.Ν. Σάμου: Διαμαρτύρονται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι – Απεργία στον τομέα Υγείας

admin

Τιμητική αναγνώριση για τον Καθηγητή Μ.Βαρβουνη απο τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

admin