17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Εξέφρασαν την αγωνία τους και τους φόβους τους στον δήμαρχο Γ.Στάντζο

Ανοικτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για το μεταναστευτικό που προκάλεσε ο Δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Γ. Στάντζος. Για συνθήκες γκέτο στον εμπορικό δρόμο, Καπετάν Σταμάτη, κάνουν λόγο κάτοικοι και επαγγελματίες.

Την αγωνία τους και τους φόβους τους εξέφρασαν κάτοικοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό δρόμο, Καπετάν Σταμάτη, στον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζο, σχετικά για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη λόγω του μεταναστευτικού –προσφυγικού ζητήματος .

Από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες τέθηκαν μια σειρά από ερωτήματα, που είχαν να κάνουν με ζητήματα ασφάλειας στην καθημερινότητα τους,  όπως η μεγάλη παραβατικότητα που υπάρχει εξαιτίας της αυξανόμενης παρουσία προσφύγων και μεταναστών στον εμπορικό δρόμο καθώς και με τα προβλήματα που δημιουργούνται με διάσπαρτη λειτουργία διαφόρων ΜΚΟ που σχετίζονται με το προσφυγικό, κάνοντας λόγο για συνθήκες γκέτο.

Οι ίδιοι ζήτησαν παράλληλα να ολοκληρωθεί σύντομα η δημιουργία του νέου ΚΥΤ στη θέση Ζερβού, το κλείσιμο του υπάρχοντος στο βαθύ και την άμεση αποσυμφόρηση της πόλης.

Φώτο Νικος Δραπανιώτης

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γ. Σταντζος, έδειξε να κατανοεί απολυτά τις διαμαρτυρίες των κάτοικων και των επαγγελματιών, ζητώντας την συνεργασία όλων στο πρόβλημα αυτό, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «εκρηκτική» την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Ο ίδιος δήλωσε στην αίθουσα ότι  αναμένει να γίνουν πράξη τα όσα υποσχέθηκε η νέα κυβέρνηση για το προσφυγικό μεταναστευτικό στο νησί, ενώ διαμήνυσε ότι «Αν μας κοροϊδέψουν θα μας βρουν απέναντι».  Στη συνάντηση συμμετείχαν με τοποθετήσεις επί του θέματος και οι αντιπολιτευόμενοι συνδυασμοί.

Την ένταση του φαινομένου με τις αυξημένες προσφυγικές ροές προς τη Σάμο, επανέλαβε σήμερα ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στη τηλεόραση του ALPHA .

Το θέμα θα συζητηθεί και στο αυριανό δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin