16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Ικαριακά

Εξόρμηση καθαριότητας γύρω από το ΧΑΔΑ Ραχών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου η εξόρμηση καθαριότητας στο χώρο γύρω από το ΧΑΔΑ Ραχών, μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Ικαρίας. Σκοπός της εξόρμησης ήταν η περισυλλογή των υλικών, κυρίως πλαστικό και αλουμίνιο, που λόγω του αέρα και των παρακείμενων χειμάρρων απομακρύνονται από το χώρο απόθεσης και φθάνουν μέχρι την Προεσπέρα.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι που συγκέντρωσαν και απομάκρυναν μεγάλο όγκο υλικών που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής προσπάθειας, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί σε όλη την περιοχή, αλλά και να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η ανάγκη:

– Να γίνεται πιο συστηματική διαλογή των υλικών στην πηγή (κάδοι ανακύκλωσης) από τους δημότες για να περιορίζεται ο όγκος που φτάνει για τελική διάθεση.

– Παράλληλα με την προσπάθεια του Δήμου, να συμβάλουν και όσοι φορείς δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων στην Ικαρία, στη διαδικασία δημιουργίας του ΧΥΤΥ και τη χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων».  

Related posts

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin

Για μια σειρά από μείζονα θέματα ενημέρωσε η νέα διοίκηση του Δήμου Ικαρίας

admin

Το φτωχόπαιδο από την Ικαρία που δημιούργησε μια δυναστεία στην Αυστραλία

admin

Δωρεά κρεβατιών στο Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας

admin