14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Επίσκεψη προέδρου Ε.Α.Β.Α. στη Σάμο

Ως Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας βορείου Αιγαίου εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια των δύο παιδιών στον καταστροφικό σεισμό της 30/10/2020, ευχόμενοι στις οικογένειές τους να βρουν τη δύναμη να αντέξουν αυτή τη δοκιμασία.

Στις 5 και 6/11/2020 ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Αραμπατζής Ιωάννης επισκέφθηκε τη σεισμόπληκτη Σάμο και είδε από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στο Βαθύ και στο Καρλόβασι. Κατά την παραμονή του στο νησί συναντήθηκε με τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσέων κ. Ευσέβιο και την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου κ. Μαυρίδου Μαρία, με την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί από την κατάσταση αυτή.

Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Δ.Α. Σάμου Ταξίαρχο κ. Τσαπικούνη Ανδρέα για τις φθορές που προκάλεσε ο σεισμός στο κτήριο που φιλοξενούσε τις αστυνομικές υπηρεσίες στο Βαθύ και την άριστη ανταπόκριση του προσωπικού σε κάθε πρόκληση που αντιμετώπισε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, πιστοί στο καθήκον τους, τιμώντας για άλλη μια φορά το εθνόσημο.

Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή βορείου Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Ντουρουντού Ελευθέριο, που πήγε αμέσως στο νησί μαζί με σημαντική ενισχυτική δύναμη Συνοριακών Φυλάκων. Υπό το συντονισμό του και με την υπερπροσπάθεια του προσωπικού της Δ.Α. Σάμου κατέστη εφικτή η προσωρινή μετακόμισή των αστυνομικών υπηρεσιών στο κτήριο του Τελωνείου Σάμου και η άμεση επαναλειτουργία τους.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη, του μεταφέρθηκε η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, να κατατεθεί χρηματικό ποσό 500€ στον τραπεζικό λογαριασμό της Μητρόπολης για την αποκατάσταση των ιερών ναών που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Τέλος, ευχόμαστε στους κατοίκους της Σάμου την όσο το δυνατό συντομότερη επιστροφή στην καθημερινότητα, με τη διαβεβαίωση ότι οι Αστυνομικοί και οι Συνοριακοί Φύλακες του νησιού θα είναι πάντα δίπλα τους, ακόμα και υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, προσφέροντάς τους το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας.

 

Related posts

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin

Συλλήψεις για φθορές στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Θεσσαλονίκη- Κινητοποίηση του Λιμενικού για την ανάσυρση 52χρονης από τη θάλασσα

admin

Εξιχνιάστηκε απάτη από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου

admin

Τρεις συλλήψεις στη Σάμο για ναρκωτικά

admin