18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Στη Σάμο αντιπροσωπεία του Γερμανικού Δήμου Sindelfingen

Αντιπροσωπεία του Γερμανικού Δήμου Sindelfingen θα πραγματοποιήσει, για δεύτερη φορά, επίσκεψη στο Δήμο Σάμου από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Δημάρχου  Dr. Bernd Vöhringer, που είναι ο επικεφαλής της Γερμανικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην αποστολή θα μετέχουν ακόμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Horst Thome, Dr. Dorothee Kadauke, κα. Birgit Wahland –Braun και κ. Tobias Bacherle, ο δημοσιογράφος κ. Peter Bausch και ο κ. Julian Schahl, υπεύθυνος ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Στη διάρκεια της παραμονής της στο νησί η γερμανική αντιπροσωπεία θα έχει  σειρά συναντήσεων με τοπικούς θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς με στόχο την διερεύνηση πιθανών συνεργασιών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την εκπαίδευση αλλά και την επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα θα μετέχουν σε συναντήσεις με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Δ.Σ. του ΕΟΣ Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου, την Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, ενώ θα επισκεφθούν και τοπικούς παραγωγούς. Επίσης η γερμανική αποστολή θα επισκεφθεί σημεία τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο πόλεως Σάμου, η Εκκλησία Αγ. Νικολάου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου, το Ηραίον και το Ευπαλίνειο Όρυγμα.

Στην διάρκεια των προγραμματισμένων συσκέψεων με εκπροσώπους του Δήμου Σάμου και υπηρεσιακούς παράγοντες θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα βήματα για την μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, ενόψει της 35ης διάσκεψης του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης μεταξύ της ελληνικής και γερμανικής αντιπροσωπείας. Ακόμη η σύνδεση και συνεργασία των δύο δήμων στον πολιτιστικό τομέα, η ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα του διοικητικού και ψηφιακού εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης A΄βαθμού κ.ά.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30  θα δοθεί συνέντευξη τύπου των δύο Δημάρχων στο Δημοτικό Μέγαρο Σάμου με θέμα τη σημασία του προγράμματος αδελφοποίησης της Ε.Ε. και την υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο Δήμων.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin