16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ- Δήλωση Γιώργου Ορφανίδη

Καθ’ όλη την εποχή  της μεταπολίτευσης η χώρα μας δυναστεύεται. Η μεθοδική δικτύωση των άπληστων συμφερόντων -εγχώριων και υπερεθνικών- συνεχίζουν να απομυζούν τον μόχθο των Ελλήνων και τεράστιο ενεργειακό πλούτο της χώρας μας.

Ανήκω στη γενιά της μεταπολίτευσης και στα σαράντα πέντε μου χρόνια, το διάστημα  που μέχρι σήμερα μεσολάβησε από την εξέγερση των Ελλήνων φοιτητών, και κατ’ επέκταση του λαού, με ορόσημο το Πολυτεχνείο, δεν δικαίωσε τις έλλογες προσδοκίες της πατρίδας μας.
Η έννοια της δημοκρατίας διαρκώς εξευτελίζεται, η πολιτική απαξιώνεται, η οικονομία χειροτερεύει, η παιδεία δυναστεύεται, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, τα εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώνονται, η εργασία μετεξελίσσεται σε δουλεία, η ανεργία με την ανέχεια καλπάζουν, οι συντάξεις διαρκώς μειώνονται, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρεοκοπούν υπό το βάρος της δανειακής τοκογλυφίας και της αβάσταχτης φορολογίας.

Υπό αυτές τις αδιέξοδες συνθήκες η υπογεννητικότητα της χώρας μας αυξάνεται αλματωδώς και οι νέες γενιές των Ελλήνων μεταναστεύουν κατά συρροή, αναζητώντας σε άλλες χώρες, αυτό που μπορούσε κι όφειλε να τους παρέχει η γενέτειρά τους. Βιώνουμε τις συνέπειες  ενός χρέους  απεχθούς, επαχθούς και προπαντός παράνομου, καθώς καταστρατηγεί τόσο το εθνικό όσο και το Διεθνές Δίκαιο. Είναι οι επάλληλες συνταγματικές εκτροπές, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου,  η υπερφορολόγηση, οι κατασχέσεις ιδιωτικών περιουσιών, η ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους. Όλα αυτά οδηγούν σε απώλειες ζωών, σηματοδοτούν μια πρωτοφανή -για περίοδο ειρήνης- γενοκτονία του ελληνικού λαού!

Εξαιτίας των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών η χώρα μας, και κυρίως τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, μετατρέπονται σε ανθρωπαποθήκες για τα σκλαβοπάζαρα της νέας εποχής. Η εθνική μας επικράτεια, τα σύνορά μας, σε στεριά και θάλασσα, γίνονται γκρίζες ζώνες προς διαπραγμάτευση από τους δανειστές, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, Ευρωπαίους κι Αμερικανούς. Η κατάφορη αμφισβήτηση της εδαφικής μας επικράτειας επαφίεται στην καλή τους θέληση, η εθνική μας ακεραιότητα στα δικά τους διαπραγματευτικά παιχνίδια με τους γείτονές μας, όπως το είδαμε με τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως το βλέπουμε με τον Ερντογάν και τις πρωτοφανείς προκλήσεις της Τουρκίας…

Κι όλα αυτά γιατί μας κυβερνούν πολιτικοί που διαιωνίζουν τη διαφθορά, ενισχύουν και διογκώνουν το πελατειακό κράτος, παρασιτούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, προς όφελος των «ημετέρων» στον κόσμο του χρήματος. Βλέπω να έχει μετατραπεί η δημοκρατία σε  οικογενειοκρατία και κομματοκρατία. Να λαμβάνονται ερήμην μας, αλλά πάντα «για το καλό μας» αποφάσεις που ευνοούν μια μικρή ολιγαρχία και τα ξένα αφεντικά τους. Σχεδόν δέκα χρόνια τώρα, η χώρα μας βρίσκεται υπό Κατοχή, οικονομική μεν, αλλά κατοχή! Με όλα τα χαρακτηριστικά και τις συνέπειες μιας Κατοχής, που έχει επιβληθεί από τους δανειστές και «σωτήρες μας» σε αγαστή συνεργασία με το εγχώριο πολιτικό προσωπικό της επιλογής τους.

Το ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι» αδυσώπητα επανέρχεται  καθοριστικά επίκαιρο και σε αυτές τις επικείμενες εκλογές η απάντηση καθίσταται περισσότερο επιτακτική. Όλοι μας καλούμαστε να λάβουμε θέσεις και αποφάσεις. Οι αντοχές και η ανοχή που αδικαιολόγητα επιδείξαμε όλη αυτή τη μακρά περίοδο της δοκιμασίας μας υπό το καθεστώς της Κατοχής, είναι αναμφισβήτητο πλέον ότι γιγάντωσαν την κοινωνική αδικία. Η ανοχή μετεξελίσσεται σε συνενοχή, όταν μακροημερεύει αναίτια. Και οφείλουμε να διατρανώσουμε την καθολική μας άρνησή στην υποταγή που μας πρεσβεύουν οι σκόπιμα αφανείς συμφεροντολόγοι.

Θα μείνουμε αδρανείς κι απαθείς ως πολίτες; Ή ως πατριώτες, γόνοι της γης που γέννησε την Δημοκρατία, θα δραστηριοποιηθούμε για να πάρουμε τη τύχη της χώρας μας στα χέρια μας;

Προσωπικά, θεώρησα ότι ως Έλληνας πολίτης δικαιούμαι μια πατρίδα με αλώβητη αξιοπρέπεια, με περισσότερη αισιοδοξία, με ανυποχώρητο σεβασμό στην ιστορία των προγόνων μου, με περισσότερη ελπίδα και αδιαπραγμάτευτα ανθρωπιστικά & κοινωνικά δικαιώματα.
Αποφάσισα να μετέχω ως υποψήφιος βουλευτής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) , το οποίο, με στόχο την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας-ανεξαρτησίας, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, απηύθυνε δημόσια κάλεσμα συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών-πατριωτικών δυνάμεων της χώρας για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου. Το δημοκρατικό-πατριωτικό αυτό Μέτωπο άρχισε να δημιουργείται με τη σύμπραξη  κι άλλων δυνάμεων όπως:  το  Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ), το Δημοκρατικοί Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, τη στήριξη διαφόρων ενώσεων, όπως δανειοληπτών και πολυτέκνων. Και το Μέτωπο συνεχώς διευρύνεται…

Μετέχω σε αυτή την κίνηση,  επειδή νιώθω την ευθύνη της γενιάς μου, ως επαγγελματίας, ως νέος γονιός και ως ενήλικας συνειδητοποιημένος πολίτης. Και τούτο επειδή, μετρώντας αντικειμενικά την πολιτική μας πραγματικότητα, διαπίστωσα ότι τα επονομαζόμενα ¨μεγάλα¨ κόμματα μάς έχουν κατ’ εξακολούθηση  απογοητεύσει, ότι στις προτάσεις τους υπερέχει και πάλι το ψεύδος, υπερτερεί η πολιτική υποκρισία . Γιατί γνωρίζουν ότι τίποτα δεν μπορούν να εφαρμόσουν  απ’ όσα προεκλογικά χωρίς κόστος υπόσχονται, αν δεν πάρουν την έγκριση των αφεντικών τους εκ Βρυξελλών, των δανειστών και «εταίρων» μας..

Το ΕΠΑΜ ανυποχώρητα, εδώ και οκτώ χρόνια, επιδιώκει την ένωση του λαού μας και μάχεται κατά του σύγχρονου εχθρού της Πατρίδας μας, τη παγκοσμιοποίηση των Αγορών. Αποτελείται από ανθρώπους όλων των τάξεων, που χωρίς διακρίσεις ή αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες συσπειρώνονται σε ένα κοινό όραμα, σε έναν κοινό στόχο: τη Λευτεριά της πατρίδας μας, την εθνική κυριαρχία, την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας και της Δημοκρατίας, την τιμωρία των ενόχων, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Το ΕΠΑΜ προτείνει μια ξεκάθαρη, σαφή κι ολοκληρωμένη λύση για τη διέξοδο της Ελλάδας από τη μέγγενη της υποταγής και της υποδούλωσης. Έχει αποδείξει με τη μήνυση-έγκληση επί εσχάτη προδοσία, που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου στον Άρειο Πάγο,  ότι το χρέος είναι παράνομο και μια πατριωτική κυβέρνηση οφείλει να το καταγγείλει στη Διεθνή κοινότητα και να προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του. Μια πατριωτική κυβέρνηση οφείλει να κάνει εκκαθάριση των τραπεζών και να προχωρήσει στην κρατικοποίηση των πιο βασικών από αυτές, και με εθνικό νόμισμα να ανακτήσει η χώρα το δικαίωμα άσκησης εθνικής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Όλα αυτά είναι εφικτά και υλοποιήσιμα και το ΕΠΑΜ έχει δεσμευτεί νομικά με κοινωνικό συμβόλαιο απέναντι στον κάθε πολίτη για την άμεση εφαρμογή τους[1]. Για τούτο επέλεξα ύστερα από μεγάλη περίσκεψη να μετέχω σε ένα έντιμο πολιτικό κόμμα, που εκφράζει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού και την επιθυμία του για ανατροπή και αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Οι δανειστές μάς θέλουν ηττοπαθείς, προσκυνημένους ραγιάδες. Το σύστημα μάς θέλει παθητικούς, πειθήνιους δέκτες των επιλογών του. Οι ισχυροί μάς θέλουν να απέχουμε από την πολιτική και τις εκλογές, ή έστω να τιμωρούμε πότε τον ένα και πότε τον άλλο υποτακτικό τους στην πολιτική σκηνή. Να διώχνουμε τον Αλέξη για να φέρουμε τον Κυριάκο… σαν να είμαστε χρυσόψαρα, χωρίς μνήμη, χωρίς αντίληψη. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον γνωρίσαμε, τη ΝΔ όμως την ξέρουμε από παλιά όπως και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα ρετάλια τους και τις μεταμφιέσεις τους! Τα προβεβλημένα ως «μεγάλα» κόμματα έχουν εθιστεί στην εξάρτηση της δουλοπρέπειας και στην υποταγή, νιώθουν ασφαλείς στην ακριβά πληρωμένη προβολή της προπαγάνδας  των συστημικών ΜΜΕ,  που προωθούν τη  διαφήμιση τους, για να επιβάλλουν και πάλι, μέσω της εναλλασσόμενης δυναστείας τους ως «σωτήρες» μας, τις επιταγές των αφεντικών τους, των Θεσμών, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των Ευρωπαίων «εταίρων» μας. Ας μη τους επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν! Να μη μας εξωθήσουν στην τυφλή τιμωρητική ψήφο, ούτε να μας οδηγήσουν τρομοκρατημένους να δώσουμε συγχωροχάρτι σε όσους μας κατέστρεψαν και μας καταστρέφουν καθημερινά!

Προσωπικά έλαβα θέση και πήρα την δική μου απόφαση. Και το έπραξα συνειδητά, επειδή θεωρώ ότι η διαμαρτυρία από μόνη της δεν αρκεί, για ν’ ανατρέψει τις συνθήκες που μας επέβαλαν.

Θεωρώ ότι ως πολίτες, και κυρίως ως Έλληνες, κανείς μας δεν πρέπει, στις επικείμενες τούτες εκλογές,  να εμπλακεί στην πολιτική παγίδα που έντεχνα στήνεται από τους επίδοξους εραστές της εξουσίας, της διαπλοκής, της κομματοκρατίας και της υποταγής. Για ν’ απαλλαγεί η Πατρίδα από τα δεσμά που της έχουν επιβάλλει οι δήθεν απροσδιόριστοι, αλλά πραγματικοί εξουσιαστές, δια μέσω των πολιτικών υποτακτικών τους, σάς καλώ να προσμετρήσετε την ευθύνη της επιλογής σας.

Και σε αυτή μου την πρωτοβουλία, αιτούμαι και την δική σας ηθική και πολιτική συμπαράσταση.
Για τον Γιο μου και τα παιδιά σας!

Γιώργος Ορφανίδης

Ελεύθερος Επαγγελματίας

τεχνικός συστημάτων πληροφορικής,

Υποψήφιος Βουλευτής με την εκλογική συνεργασία

ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ

 

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin