14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτικά

Επαφές του Βουλευτή Σάμου για το μεταναστευτικό

Ο Βουλευτής Ν. Σάμου Καθηγητής, Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης, συναντήθηκε, σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στο γραφείο του με τους Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλειο Πανουράκη, τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζου και τον Αντιδήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Γεώργιο Διακοσταμάτη για να συζητήσουν για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της σοβαρής κατάστασης που αντιμετωπίζει το νησί, ενώ, παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις περί του πρακτέου.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση, ο Βουλευτής Ν. Σάμου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος δεσμεύτηκε, ότι εκτός από τα 100 άτομα που αναχώρησαν σήμερα, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 16.00- 17.00, θα μεταφερθούν ακόμα 740 μετανάστες- πρόσφυγες με ναυλωμένο πλοίο από το Βαθύ προς το λιμάνι της Ελευσίνας και στη συνέχεια στην ενδοχώρα, ενώ την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα αναχωρήσουν από το Βαθύ άλλοι 300 μετανάστες- πρόσφυγες με το πλοίο της γραμμής.

Χρήζει ιδιαίτερης σημασίας, ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε αυτό που είχε διαβεβαιώσει τον Βουλευτή πριν τρεις εβδομάδες, ότι μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου το νησί θα έχει αποσυμφορηθεί.

Τέλος, ο Βουλευτής Ν. Σάμου, παρουσία του Αντπεριφερειάρχη, του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Ταξίαρχο κ. Ε. Ντουρουντούς, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο, ειδικά μετά την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin