21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

Επαφές του Βουλευτή Σάμου Χρι.Στεφανάδη

Στη δημοσιότητα έδωσε τις στοχευμένες ενέργειες του, ο Βουλευτής Ν. Σάμου Καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης, για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων του Νομού:

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νομός, και συγκεκριμένα η Σάμος, είναι το μεταναστευτικό απόρροια της μεγάλης και συνεχούς εισόδου προσφύγων και μεταναστών στα νησιωτικά ελληνικά εδάφη κατά τα τελευταία έτη. Στόχος και δέσμευση του Βουλευτή, αλλά και της Κυβέρνησης, είναι η ελάττωση των προσφυγικών ροών, καθώς, και η ελάφρυνση του νησιού που θα προκύψει από τη μείωση του αριθμού των αλλοδαπών που έχουν καταφύγει εκεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπήρξε άμεση επικοινωνία μεταξύ του Βουλευτή και των αρμόδιων φορέων για να αποσυμφορηθεί το νησί πάραυτα από το μεταναστευτικό πληθυσμό, καθώς και πληροφόρηση για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί εκεί και επιβάλλει την ανυπέρθετη λύση του προβλήματος. Ο Βουλευτής με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος, την ενημέρωση του κοινού αλλά και την πολιτική κινητοποίηση παρευρέθηκε στις τηλεοπτικές εκπομπές «Απευθείας» της ΕΡΤ,  «Σήμερα στο ΣΚΑΙ, «Western» στο KONTRACHANNEL, και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, καθώς, και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Realfm» και «Θέμα». Τα αντίστοιχα αποσπάσματα είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες των Μέσων, καθώς και στο προφίλ του Βουλευτή στο Facebook.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνάντηση που είχε με τον Βουλευτή μετά από αίτημα του τελευταίου, ενημερώθηκε, εκτενώς, για τα σημαντικά προβλήματα των υγειονομικών δομών του νησιού και κυρίως του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου που είναι υποστελεχωμένο. Ο Βουλευτής πρότεινε ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες λύσεις για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει και ειδικά για εκείνο που σχετίζεται με την παιδίατρο του Νησιού. Ο Υπουργός Υγείας καθώς και ο Υφυπουργός Β. Κοντομαζάνης δεσμεύτηκαν την υιοθέτηση των προτάσεων και την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Ο Βουλευτής επικοινώνησε προσωπικά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον ενημέρωσε για τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου σε ανθρώπινο δυναμικό, ζητώντας την άμεση επίλυση του θέματος. Ο Υπουργός, αφού έλαβε υπηρεσιακή ενημέρωση σε σχετική επικοινωνία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου κ. Δημήτρη Μαϊστρέλη και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Ταξίαρχο Ε. Ντουρουντού, διαβεβαίωσε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι κατάλληλες διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος και την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου με ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα, σχετικό έγγραφο εστάλη από τον Βουλευτή στις 17 Σεπτεμβρίου στο ανωτέρω Υπουργείο.

Με στόχο την άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει από τη σφράγιση των Λουτροπηγών Ικαρίας με δικαστική εντολή, μετά και την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, ο Βουλευτής επικοινώνησε προσωπικά με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, ο οποίος, σε συνεργασία με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα και θα πραγματοποιήσει τις κατάλληλες ενέργειες για επίσπευση της παράτασης της δικαστικής απόφασης σφράγισης των Λουτροπηγών, μέχρις ότου επέλθει η μόνιμη λύση του προβλήματος, δηλαδή η πιστοποίηση τους.

Ο Βουλευτής ζήτησε, προσωπικά, από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο την αναθεώρηση του ποσού χρηματοδότησης που έχει εγκριθεί για τους Δήμους της Σάμου, και την ισόρροπη οικονομική ενίσχυση τους, αφού οι εν λόγω δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα θέματα μετά τη διάσπασή τους, τα οποία ολοένα και πολλαπλασιάζονται εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος που ταλανίζει το νησί. Σχετικό έγγραφο εστάλη στις 20 Σεπτεμβρίου στον Υπουργό.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία της Τοπικής Αρχειακής Συλλογής Ικαρίας, που παρέμεινε κλειστή κατά την περασμένη χρονιά. Ο Βουλευτής απευθύνθηκε προσωπικά στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως με σχετική επιστολή στις 17 Σεπτεμβρίου, στην οποία προέβαλε το ζήτημα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ύπαρξης της εν λόγω υπηρεσίας. Η προσπάθεια του Βουλευτή στέφθηκε με επιτυχία, αφού προβλέπεται στο εγγύς μέλλον η εκ νέου λειτουργία της Τοπικής Αρχειακής Συλλογής Ικαρίας.

Οι δραστικές και αλλεπάλληλες ενέργειες για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων όλου του Νομού συνεχίζονται με στόχο την ανάταση της τοπικής κοινωνίας. Κύριο μέλημα του βουλευτή είναι η άμεση επίλυση των προβλημάτων, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο πολυδιάστατο και πολυσύνθετο μεταναστευτικό ζήτημα.

 

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin