17.2 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Επεσήμανε τις σταθερές θέσεις της Π.Β.Α στο μεταναστευτικό σε Μητσοτάκη, Τσίπρα, Βελόπουλο

 

O Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης είχε στην Χίο την Δευτέρα 09.03.2020 διαδοχικές συναντήσεις εργασίας. Επίσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρματζη και συζήτησαν επί της ακολουθητέας στρατηγικής στην μεταναστευτική κρίση, από την οποία δοκιμάζονται οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου.

Την Τρίτη 10.03.2020 συμμετείχε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Περιφερειαρχών Ελλάδας και εξέθεσε τις θέσεις της Π.Β.Α. παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Την Τετάρτη 11.03.2020 συμμετείχε με τους υπόλοιπους Περιφερειάρχες σε συνάντηση εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, με συμμετοχή πολλών Υπουργών και Γενικών Γραμματέων. Μοναδικό θέμα συζητήσεως ήταν τα μέτρα για την πανδημία του Κορωνοϊού. Εν συνεχεία έγινε δεκτός κατ΄ιδίαν από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Συζητήθηκε η μεταναστευτική κρίση στις νήσους του Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις σταθερές θέσεις της Π.Β.Α.

Την Πέμπτη 12.03.2020 ενημέρωσε επί των εξελίξεων στην μεταναστευτική κρίση σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό του Κόμματος “Ελληνική Λύση” κ. Κ. Βελόπουλο.

Σε επόμενη φάση θα ενημερωθεί η Αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ και ο Πρόεδρός του κόμματος “Μέρα 25” κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Επίσης είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανάγο Κουφέλο συνάντηση για υπηρεσιακά θέματα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη.

Related posts

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin