14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Επικήδειος λόγος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου για το θάνατο του Κώστα Καραμηνά

Από μια γειτονιά στο Άνω Βαθύ ξεκίνησες πριν εφτά δεκαετίες μια πορεία που έμελλε να είναι συναρπαστική, γεμάτη επιτυχίες μα και στενοχώριες, με αποτυχίες αλλά και μεγάλες νίκες. Ποτέ δε το έβαλες κάτω και σαν γνήσιος μαχητής της ζωής έδωσες με όλες σου τις δυνάμεις το μεγάλο αγώνα στο σκληρό στίβο της. Φεύγεις νικητής, “έρημος και δυνατός”, όπως έχει πει ένας μεγάλος πανεπιστημιακός Δάσκαλος.

Αφιερώθηκες ψυχή τε και σώματι στη μεγάλη σου αγάπη την Ιατρική, την οποία υπηρέτησες με συνέπεια και αυταπάρνηση για πολλές δεκαετίες είτε ως ιδιώτης, είτε ως γιατρός του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Σάμου. Ο κοινός παρονομαστής της ιατρικής σου σταδιοδρομίας ήταν η αγάπη σου προς τον ασθενή, οι σωστές διαγνώσεις σου, καθώς και ο σεβασμός που έτρεφες σε συνδυασμό με τη βοήθεια που πρόσφερες προς τους συναδέλφους σου γιατρούς, ιδιαίτερα τους νεότερους. Δεν είναι τυχαίο οτι στο Νοσοκομείο Αθηνών “Ανδρέας Συγγρός”, στο οποίο έλαβες την ειδικότητα της Δερματολογίας, ακόμα και σήμερα σε θυμούνται με αγάπη και εκτίμηση οι Διευθυντές και το υπόλοιπο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Κλινικών.

Από την άλλη μεριά ασχολήθηκες μέχρι τέλους και με το μεγάλο σου έρωτα την πολιτική. Πέρα από τα στενά κομματικά όρια επιδίωκες να είσαι, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, ο άριστος πολίτης στην άριστη πολιτεία. Δηλαδή να είσαι ο ενεργός πολίτης που συμμετέχει κατά προαίρεση στις αποφάσεις της πόλης του, τόσο με την ευρύτερη έννοια του βουλεύεσθαι και κρίνειν, όσο και με τη στενότερη έννοια της άσκησης εξουσίας. Ήθελες να είσαι ο φρόνιμος άνθρωπος, ο επαρκώς διαβιών, ο οποίος πράττει με ευθύνη, για να διασφαλίζει στη πόλη του την ευμάρεια, την παιδεία και την ειρήνη. Δεν είναι τυχαίο οτι και από τη θέση του Βουλευτή και από τη θέση του Δημάρχου στόχευες στην αριστοτελική αυτή επιταγή του συνδυασμού της ηθικής με την πολιτική, γεγονός που αντανακλούσε στην αποδοχή που είχες από τη σαμιακή κοινωνία.

Στο ταξίδι σου αυτό προς την Ιθάκη είχες σταθερό στήριγμα και ακούραστο βοηθό τη σύζυγό σου Βηθλεέμ, με την οποία δημιούργησες μια οικογένεια πρότυπο. Τώρα θα πρέπει να πορευθούν χωρίς εσένα, έχουν όμως πολύτιμη παρακαταθήκη την ιστορία σου και το παράδειγμα του βίου σου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου και σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος του τόπου μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αγαπημένε μας Κώστα σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Γνωρίζουμε οτι θα ήθελες να δώσεις πολλά περισσότερα. Για μας, τους συναδέλφους σου, δεν πέθανες γιατί έχεις φωλιάσει στις καρδιές μας και θα ζεις εκεί παντοτινά.

 

Αιωνία σου η μνήμη.

 

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin