17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Περιφερειακά

Επιστολή Μουτζούρη για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη απέστειλε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης, ζητώντας του τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά και από σχετικό αίτημα του Π.Τ ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ ως Περιφερειακή Αρχή υποστηρίζουμε την μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ- ΑΥΤΟΝΟΜΩ για το Βόρειο Αιγαίο μέσα στο 2021.

Είναι γεγονός πως οι συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού στις νήσους του Βορείου Αιγαίου δυσκολεύουν την συμμετοχή στο πρόγραμμα μεγάλης μερίδας πολιτών. Είναι απαραίτητη λοιπόν η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ- ΑΥΤΟΝΟΜΩ για το Βόρειο Αιγαίο μέσα στο 2021 καθώς εξαιτίας της επικινδυνότητας του ιού και της αύξησης των κρουσμάτων καθίστανται ιδιαιτέρως χρονοβόρες, επικίνδυνες   και δύσκολες στην πραγματοποίησή τους οι απαραίτητες διαδικασίες .Επιπλέον όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Β.Α αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις σημαντικών ζητημάτων όπως είναι η υγειονομική κρίση, η μεταναστευτική κρίση αλλά και οι επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων του σεισμού και των πλημμυρών σε Σάμο και Λέσβο, άλλωστε η νήσος Σάμος όσο και οι Δημοτικές Ενότητες Πολιχνίτου και Καλλονής Λέσβου έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παρακαλούμε πολύ όπως εξετάσετε το ανωτέρω αίτημα, το οποίο είναι λογικό και θα βοηθούσε πολύ τους ακρίτες νησιώτες κατοίκους της Περιφέρειας , οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα και έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη του Κράτους δεδομένης και της ιδιαίτερα δύσκολης για τα οικονομικά τους συγκυρίας.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ι. Μουτζούρης

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Related posts

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin