14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Σάμου στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γ. Κυριαζή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Κύριε Υπουργέ,

Για ακόμα μια φορά βιώνουμε τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των νησιών μας.  Αναζητώντας την αλληλογραφία του Επιμελητηρίου μας σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και τα αιτήματα μας και προτάσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μας αμέτρητες, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Με βάση τα δρομολόγια για τον Νομό Σάμου με το  «Νήσος Μύκονος» γραμμή Πειραιάς- Σάμος, όπως αυτά προγραμματίστηκαν,  για τρεις φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα Τρίτη και Παρασκευή, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των νησιών μας και δημιουργούν πολλά προβλήματα με την μεταφορά εμπορευμάτων και της τροφοδοσίας των νησιών, και κυρίως την ημέρα της Παρασκευής καθώς επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση διότι το πλοίο προσεγγίζει τα λιμάνια της  Σύρου και της Μυκόνου με αποτέλεσμα μην μπορούν να φορτωθούν όλα τα φορτηγά οχήματα για τα νησιά του Νομού μας,  παραμένοντας στο λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα για την Παρασκευή 25/5 όπως ενημερωθήκαμε δεν θα ταξιδέψουν όλα τα φορτηγά των μεταφορικών εταιρειών με προορισμό την Σάμο, καθώς θα δοθεί προτεραιότητα στα ΙΧ, για το τριήμερο του Άγιου Πνεύματος, και με αποτέλεσμα  να μείνουν στο λιμάνι του Πειραιά για μια εβδομάδα (Τετάρτη 23/5 έως Τρίτη 29/5), ευπαθή προϊόντα και εμπορεύματα καθώς το δρομολόγιο της  Δευτέρας 28/5 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω αργίας.

Παρακαλούμε λοιπόν για τις άμεσες ενέργειες σας για την άρση του αποκλεισμού των νησιών μας με προγραμματισμό επιπλέον ενδιάμεσων δρομολογίων.

Είμαστε στην διάθεσή σας.

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin