17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος

Επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, με την οποία τον ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί με τη μεταστέγαση των μαθητών.

Ο Σύλλογος αναφέρει:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθέος μετά από το συνεχιζόμενο, επί ένα και πλέον μήνα, εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ανατολικής Σάμου σχετικά με τη μεταστέγαση των μαθητών του Σχολείου μας, κατέφυγε στη γνωστοποίηση του προβλήματος μέσω επιστολής στον εξοχότατο κ. Πρωθυπουργό, την αξιότιμο Υπουργό Παιδείας, τον κ. Βουλευτή Σάμου, την κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νομού Σάμου, καθώς και σε όλους τους υπηρεσιακά εμπλεκόμενους φορείς.

Με την επιστολή αυτή, αφού ενημερώνουμε για την εξέλιξη του ζητήματος για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος όλο αυτό το διάστημα, η οποία έχει καθυστερήσει την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας και έχει κατακερματίσει τη σχολική μας κοινότητα, στεγάζοντάς την σε τρία άσχετα μεταξύ τους σημεία της πόλεως, αιτούμαστε τα παρακάτω:

  • Την εφαρμογή της ομόφωνης 189/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου της 4.12.2020, η οποία ήταν σύμφωνη με την εισήγηση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου (απόφαση που έχει σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας) και την εισήγηση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου και προέβλεπε την πλήρη συστέγαση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου και σε ένα (1) κοντέινερ εντός του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος.

  • Τον έλεγχο για τυχόν ύπαρξη ευθυνών αρμοδίων για όλη την ταλαιπωρία, που έχουν υποστεί τα μέλη του Συλλόγου μας και κατ΄ επέκταση οι μαθητές του σχολείου μας αναφορικά με τη μη στέγαση τους στο σύνολό τους για διά ζώσης εκπαίδευση, καθώς και τη μη πρόβλεψη των αρμόδιων για τη μεταφορά τους στους χώρους διδασκαλίας.

  • Τη λήψη μέριμνας για την άμεση επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, το οποίο στέκει αγέρωχο, αν και πληγωμένο σήμερα, από το 1902 ως ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής και

  • Την ενυπόγραφη βεβαίωση από τους αρμοδίους της καταλληλότητας του κτιρίου της πινακοθήκης Σάμου για χρήση ως σχολικό κτίριο το οποίο έχει επισκευαστεί και ανακαινιστεί για συγκεκριμένη πολιτιστική χρήση με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και έως σήμερα δεν έχει εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε παρά το σύμφωνο αποδοχής των όρων του προγράμματος.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσουμε εμπόδιο στη δια ζώσης εκπαίδευση των παιδιών στον χώρο που μας υποδείχτηκε. Διαφωνούμε με τη νέα περιττή κατ΄ εμάς, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη από δεκατέσσερις (14) μόνο δημοτικούς συμβούλους λόγω της απουσίας των δύο μεγάλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης ως διαμαρτυρία για την μη εκτέλεση της προγενέστερης ομόφωνης απόφασης του οργάνου.

Συνεχίζουμε να είμαστε ανήσυχοι για την ασφάλεια των παιδιών μας στην περίπτωση στέγασής τους σε κτίριο μη κατάλληλα σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματός μας.

Related posts

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin