17.2 C
Σάμος
29/03/2024
Ικαριακά

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Φούρνων στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Φούρνων στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την απομάκρυνση και χωρίς αντικατάσταση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΝΠ12577, της τοπικής δρομολογιακής γραμμής των νησιών των Φούρνων Κορσεών.

Αναλυτικα η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Φούρνων Κορσεών:

Αξιότιμοι κύριοι, απευθυνόμαστε σε εσάς και τις υπηρεσίες σας, για να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απομάκρυνση του πλοίου που συνδέει τα νησιά των Φούρνων με τα υπόλοιπα νησιά του νομού Σάμου.

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΣΙ ΤΖΕΜ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ του κ. Γαλανού, ; έχει προβεί σε ακινησία του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Ν.Π.12577, λόγω ετήσιας συντήρησης και δεξαμενισμού του πλοίου έως 31/10/2020.  Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι για το ΕΑΝ & ΠΟΤΕ θα αντικατασταθεί το πλοίο, γι’ αυτήν τη δρομολογιακή  γραμμή, όπως ορίζεται και από τη σύμβαση με ΑΔΑ:9ΥΒ94653ΠΩ-Π3Υ, καθώς και από τις διευκρινήσεις που δίνονται από τον υπουργό κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη σε έγγραφο του με  Αριθ. Πρωτ: 2252.3.6/77045/19 «…σε κάθε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης των δρομολογίων για οποιοδήποτε λόγο του προσφερόμενου για την συμμετοχή στον διαγωνισμό πλοίου κατά την διάρκεια της δρομολογιακής  περιόδου θα αντικαθίσταται με άλλο συγκεκριμένο πλοίο αναλόγων προσόντων (το οποίο θα κατονομάζεται.)…»

Σας πληροφορούμε, ότι η μετακίνηση των συμπατριωτών μας, στα νησιά Ικαρίας και Σάμου είναι ζωτικής σημασίας, καθώς στους Φούρνους δεν υπάρχει δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και  το συγκεκριμένο πλοίο εκτελεί χρέη ΕΚΑΒ. Μετακινούνται εκπαιδευτικοί 1α εκπαίδευσης στο νησί της Θύμαινας. Ο εφοδιασμός των προϊόντων στην τοπική αγορά γίνεται σε μεγάλο βαθμό από την Ικαρία και τη Σάμο.

Δεν είναι  η πρώτη φορά που σας ενοχλούμε γι’ αυτό το ζήτημα, καθώς όπως φαίνεται είναι πάγια τακτική του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ΝΑ ΜΗ ΜΕΡΙΜΝΑ  για την αντικατάσταση  πλοίου ανάλογων προσόντων, ώστε να μην υποβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

Μέχρι σήμερα, παρά τις διαδώσεις ότι θα εξυπηρετεί θαλάσσιο ταξί, την τοπική δρομολογιακή γραμμή, δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια, δεν εξυπηρετείται ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ.

Σας καλούμαι να αναλογιστείτε την ευθύνη του Υπουργείου σας γι’ αυτή την εξέλιξη. 

Αναμένουμε ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, τις ενέργειες σας, ώστε να εξασφαλιστεί  η σταθερή σύνδεση των νησιών μας, με τα νησιά της διοικητικής μας περιφέρειας.

 

Related posts

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin